ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ξανά στον ανακριτή σήμερα ο σταθμάρχης - Νέες αποκαλύψεις και καταγγελίες

Τέμπη: Ξανά στον ανακριτή σήμερα ο σταθμάρχης - Νέες αποκαλύψεις και καταγγελίες

Απαντήσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη καλείται να δώσει κατά την απολογία του στον ανακριτή ο σταθμάρχης - Τα νέα στοιχεία για τη δράση του τη μοιραία νύχτα

Στο γραφείο του ανακριτή θα βρεθεί και σήμερα Κυριακή στις 11:00 ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας ώστε να δώσει εξηγήσεις για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, έπειτα από την προθεσμία που έλαβε χθες.

Ο 59χρονος Β.Μ. ο οποίος συνελήφθη έπειτα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες όπως την κακουργηματική πράξη της διατάραξης ασφαλείας των συγκοινωνιών αλλά και του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Όπως έγινε γνωστό ο ίδιος βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ ακούστηκε να βγαίνει από τα χείλη του η φράση «κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…», αμέσως μετά τη σύλληψή του.

Την ίδια ώρα νέα στοιχεία και καταγγελίες έρχονται στο φως για τα ολέθρια λάθη του σταθμάρχη τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, τα οποία σε συνδυασμό με τα κενά ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο οδήγησαν στο θάνατο δεκάδες ανθρώπινες ψυχές.

Κούγιας: Υπήρχαν δύο σταθμάρχες - Ο ένας έφυγε

Όπως αποκάλυψε ο Αλέξης Κούγιας που έχει αναλάβει την υπεράσπιση των οικογενειών των θυμάτων, στη βάρδια εκείνο το βράδυ υπήρχε και ένας δεύτερος σταθμάρχης. Ο συγκεκριμένος όμως έφυγε από το κτήριο από τις 10 το βράδυ παρότι όφειλε να βρίσκεται στο πόστο του, την ώρα που θα έφτανε το τρένο στη Λάρισα

«Σήμερα μου δόθηκε μια πληροφορία που είναι ασφαλής, αλλά δεν μπορώ να κατονομάσω την πηγή, ότι στη βάρδια αυτή υπήρχαν δύο σταθμάρχες. Αυτός που μου το είπε είναι απόλυτος. Έπρεπε να είναι εκεί την ώρα που θα αναχωρούσε η αμαξοστοιχία και θα άλλαζαν οι γραμμές, τα κλειδιά όπως τα λένε. Αυτός στις 22:00 έφυγε για το σπίτι του. Είναι πολύ σοβαρό πραγματικά. Δεν θέλω να προβλέψω αν θα βρεθεί κατηγορούμενος. Σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας. Έχω κάνει αγώνες για αυτό. Είπε ένας που θέλει να λέγεται δικηγόρος, ότι κάνανε πάρτι, μόνο και μόνο για να του βάλουν τη φωτογραφία στην τηλεόραση. Σε τέτοιες τραγωδίες αναδεικνύονται συμπεριφορές. Υπάρχουν δύο πολύ σοβαρά πράγματα. Τώρα παραδίδονται πιστοποιητικά θανάτου, έχει ελάχιστη σημασία αλλά έχει νομική σημασία. Αν δεν έχει πιστοποιητικό θανάτου, δεν μπορεί να εμφανιστεί στην υπόθεση ως διάδικος. Αν δεν έχει ταυτοποιηθεί, εμφανίζεται ως άφαντος. Το άλλο, πιο σημαντικό, είναι ο χρόνος της παραγραφής. Η ποινική δίωξη είναι σε βαθμό κακουργήματος, και μπορεί να επισύρει ισόβια κάθειρξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας μιλώντας στο MEGA

Τέμπη: Ο μηχανοδηγός είδε ότι είναι στην κάθοδο, ρώτησε τον σταθμάρχη και δεν πήρε απάντηση

Eρωτήματα δημιουργεί και η επικοινωνία του σταθμάρχη με τους μηχανοδηγούς του Intercity οι οποίοι φαίνεται να απόρησε με την εντολή του 59χρονου ο οποίος τους είπε να παραμείνουν στη γραμμή καθόδου.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο μηχανοδηγός φέρεται να προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη Λάρισας, πλην όμως δεν πήρε απάντηση στις ερωτήσεις που έκανε! «Είμαι στην κάθοδο, είμαι καλά εδώ;», φέρεται να ρώτησε ο ένας μηχανοδηγός, όμως, ο σταθμάρχης Λάρισας δεν έδωσε απάντηση σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Από τη στιγμή που φέρονται να έκαναν αυτή την ερώτηση και δεν πήραν καμία απάντηση, προφανώς οι μηχανοδηγοί του Intercity 62 θεώρησαν πως είναι σε σωστή τροχιά. Συνέχισαν την πορεία τους για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι τη μοιραία σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία που προκάλεσε τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της Ελλάδας.

Σε κάθε περίπτωση, η ήδη δύσκολη θέση του 59χρονου σταθμάρχη θα γίνει ακόμα δυσκολότερη αν επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη πληροφορία. Ο σταθμάρχης Λάρισας, μάλιστα, σύμφωνα με άλλες καταγγελίες είχε κάνει το ίδιο λάθος – το να βάλει σε λάθος ρεύμα συρμό – και λίγο νωρίτερα, με τον προαστιακό της Λάρισας.

Σχετικές ειδήσεις