ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκε ο Κώστας Γιαννίκος του ALTER

Προφυλακίστηκε ο Κώστας Γιαννίκος του ALTER

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, Κώστας Γιαννίκος, για μη καταβολή ΦΠΑ ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Κώστας Γιαννίκος μετά την απολογία του ενώπιον τακτικού ανακριτή, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα. Δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η υπόθεση αφορά στη μη καταβολή ΦΠΑ από μέρους του ALTER, πριν γίνει η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο Κώστας Γιαννίκος οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη για μη απόδοση ΦΠΑ.

Την πρώτη φορά όμως ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν πως δεν πρέπει να προφυλακιστεί και τον άφησαν ελεύθερο με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Η υπόθεση εκείνη αφορούσε σε συνολική οφειλή ΦΠΑ 1,2 εκατ. Ευρώ.

Στην απολογία του ο κ. Γιαννίκος είχε υποστηρίξει τότε, ό, τι η υπαγωγή της εταιρίας στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, δεν δικαιολογούσε τη σύλληψή του.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, πως ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER έχει σταματήσει να εκπέμπει εδώ και πολλούς μήνες, αφήνοντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους.