ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Ανήλικες διακινούσαν σκληρά ναρκωτικά - Πώς τις εκμεταλλεύτηκαν

Θεσσαλονίκη: Ανήλικες διακινούσαν σκληρά ναρκωτικά - Πώς τις εκμεταλλεύτηκαν
Pexels

Θεσσαλονίκη: Από την έρευνα προέκυψε ότι το ζευγάρι των αρχηγικών μελών της οργάνωσης, χρησιμοποιούσε τις δύο κόρες του και μία ακόμη ανήλικη για την απόκρυψη των ναρκωτικών 

Συγκλονίζει η είδηση ότι ζευγάρι χρησιμοποιούσε τις δύο κόρες του και ακόμη μία ανήλικη για διακίνηση ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη. Το ζευγάρι δρούσε μεθοδευμένα, έβαζαν τα παιδιά να κρύβουν τις ναρκωτικές ουσίες, να παραλαμβάνουν το εμπόρευμα του θανάτου και στη συνέχεια να το διακινούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης εξάρθρωσε την εγκληματική οργάνωση. Τα κορίτσια ήταν ηλικίας 12, 15 και 16 ετών και χρησιμοποιούνταν για να κρύβουν την ηρωίνη και να την παραλαμβάνουν χωρίς να κινούν υποψίες, αφού κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι παιδιά μπορεί να εμπλέκονταν σε διακίνηση ναρκωτικών.

Τα επτά άτομα που διακινούσαν την ηρωίνη έχουν συλληφθεί. Είχαν απλώσει τα δίχτυα του θανάτου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και στη Μαγνησία. Συνολικά έχουν κατασχεθεί 9 κιλά από το σκληρό ναρκωτικό.

Ναρκωτικά εντόπισαν οι αστυνομικοί ακόμη και σε κρυψώνες μέσα σε αυτοκίνητο, πίσω από το τιμόνι και το ηχοσύστημα του ΙΧ.

Χειροπέδες στο ζευγάρι που χρησιμοποιούσε τα ανήλικα παιδιά του ως «βαποράκια»

Οι επτά συλληφθέντες, μέλη του κυκλώματος, κατηγορούνται ότι προμηθεύονταν, κατείχαν, νόθευαν, τυποποιούσαν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών εντός της ελληνικής επικράτειας και κυρίως στους Νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης και Μαγνησίας.

Πρόκειται για έξι Έλληνες και έναν αλλοδαπό, μεταξύ των οποίων και μία 35χρονη, διευθυντικό στέλεχος της οργάνωσης, με τα δύο ανήλικα παιδιά της, σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, παράβασης του Νόμου περί όπλων και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Ακόμη, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 33χρονου ημεδαπού, αρχηγικού στελέχους του κυκλώματος και συζύγου της 35χρονης, καθώς κι ενός ακόμη συνεργού τους.

Μάλιστα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, στις αρχές του προηγούμενου μήνα σε περιοχή του Νομού Μαγνησίας, είχε συλληφθεί και ο 32χρονος αδερφός του αρχηγού του κυκλώματος, την ώρα που μετέφερε περισσότερα από δύο κιλά ηρωίνη και ποσότητα κοκαΐνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 5:11 λεπτό:

Σχετικές ειδήσεις