ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Αρσάκειο: Ναρκωτικά και «πεταλούδες» στο προαύλιο - «Όποιος δεν θέλει φεύγει» η απάντηση

Αρσάκειο: Ναρκωτικά και «πεταλούδες» στο προαύλιο - «Όποιος δεν θέλει φεύγει» η απάντηση

Απίστευτες καταστάσεις με ναρκωτικά και όπλα στο προαύλιο του σχολείου καταγγέλλουν γονείς με παιδιά στο Αρσάκειο. Aνακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας για το Bullying 

Εικόνα κακόφημης περιοχής και σίγουρα όχι ενός εκ των πιο φημισμένων σχολείων στην Ελλάδα, είναι αυτή που δίνουν καταγγελίες γονέων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά το περιστατικό άγριου bullying στο Αρσάκειο.

Μητέρα μαθητή, μιλώντας στο MEGA, καταγγέλλει συγκεκριμένα: «Αυτοί που πουλάνε ναρκωτικά έχουν κι αυτούς τους σουγιάδες πεταλούδα που τους πουλάνε εντός του σχολείου, γίνεται ένα εμπόριο. Το πουλάνε μέσα στο σχολείο, ούτε καν απ’ έξω.

Δηλαδή έχει τύχει να έχει αγοράσει παιδί χασίς, μέσα στο σχολείο, και έχει αργήσει να πάει τα χρήματα και εντός σχολείου το συγκεκριμένο παιδί το πλάκωσαν στο ξύλο. Το παιδί με αίματα».

Η ίδια μάλιστα μιλά για πάρα πολλά περιστατικά bullying. «Είναι πάρα πολλά παιδιά που έχουν υποστεί bullying εκεί μέσα. Πάρα πολλά παιδιά. Εάν το παιδί σου δεν ανήκει στην κλίκα, εάν δεν είναι μάγκας, εάν δεν καπνίζει, κι αν δεν έχει πάνω του σουγιά, και όποιος δεν έχει από πίσω πατέρα και εγώ δεν ξέρω ποιον, τρώει το bullying. Υπάρχει παιδί που έπαθε κρίση πανικού εντός σχολείου, φωνάξαν το ασθενοφόρο, έφυγε διέκοψε το σχολείο, δεν ξανάρθε διότι μαζεύτηκαν γύρω του τα παιδιά και του έκαναν bullying».

Παράλληλα καταγγέλλει τη διεύθυνση του σχολείου για «κουκούλωμα». «Υπάρχει ένα κουκούλωμα. Και το σχολείο να απαντάει στους γονείς «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα». Η απάντηση του σχολείο του σχολείου πάντα είναι «θωρακίστε το παιδί σας». Στη ζωή του θα συναντήσει πάρα πολλούς τέτοιους. Ποτέ δεν κάνουν τίποτα».

Άλλη μητέρα μαθητή Δημοτικού που πήγαινε στο Αρσάκειο, αναγκάστηκε όμως να αλλάξει σχολείο, δηλώνει: «Υπάρχουν δύο συγκεκριμένα παιδιά που επιτίθενται σε άλλα παιδάκια, αλλά στον γιο μου έντονα. Το παιδί μου έζησε με ένα άγχος και ένα φόβο ότι θα πηγαίνει σχολείο και θα το χτυπάνε. Του έβαζε τρικλοποδιά, το πέταγε, του πέταγε κουκουνάρια, του πέταγε πέτρες, το κλείδωσαν στην τουαλέτα. Τον έστελνε κάτω με γρατζουνιές σε όλη την πλάτη και το λαιμό. Ο γιος μου έχει επισκεφτεί πέντε φορές το ιατρείο του σχολείου».

Όσο για τη στάση της διεύθυνσης; «Προσπάθησα άπειρες φορές, εγώ η ίδια κάλεσα την ψυχολόγο του Αρσακείου. Εγώ η ίδια κάλεσα την διευθύντρια του Αρσακείου, του τρίτου δημοτικού. Η απάντησή της ήταν ότι αν δεν μου αρέσει το σχολείο να σηκωθώ να φύγω. Μιλώντας λες και είναι το τσιφλίκι της. Προσπάθησα πάρα πολλές φορές να μιλήσω και με τη δασκάλα. Η απάντησή της ήταν ότι πρέπει να ενθαρρύνω το γιο μου, ώστε να αμύνεται.

Ενημέρωση από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία ζητούν οι γονείς

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας συνεδρίασε και προέβη σε σχετική ανακοίνωση, όπου παρουσιάζει τις θέσεις και τις προτάσεις του, σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό, με αφορμή το άγριο περιστατικό bullying, που κατέληξε σε συλλήψεις τεσσάρων ανηλίκων σε ιδιωτικό σχολείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου:

Σχετικές ειδήσεις