ΕΛΛΑΔΑ

Αίγινα: Στο χειρουργείο η 14χρονη που εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε δύο πούλμαν

Αίγινα: Στο χειρουργείο η 14χρονη που εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε δύο πούλμαν

Αίγινα: Ένα μικρό κορίτσι δίνει την δική του μάχη μετά το ατύχημα - Η κατάσταση της 14χρονης είναι δύσκολη

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες από το ατύχημα που έγινε σε σχολική εκδρομή στην Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου, όταν λύθηκε ξαφνικά το χειρόφρενο λεωφορείου και στρίμωξε τρεις μαθήτριες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του Mega, το πούλμαν είναι με την εμπρός πλευρά προς την κατηφόρα και σταματημένο. Το λευκό είναι με την μούρη προς την ανηφόρα, ανοίγει την πόρτα του και τότε το τιρκουάζ αρχίζει να κυλάει και πέφτει στα κορίτσια. Συνεχίζει την πορεία και πέφτει στο δέντρο, ενώ σύμφωνα με τους χάρτες, η κλίση του εδάφους είναι μεγάλη, πάνω από 20%.

«Δεν μπορεί να αναπνεύσει και πονάει. Για εκδρομή το στείλαμε το παιδί. Ήταν και τα κορίτσια που χτυπήσανε, η δική μου πιο σοβαρά. Μάλλον ήταν σε τέτοιο σημείο που έφαγε όλη την δύναμη. Το χειρουργείο ήταν για να της κάνουν παροχέτευση από τον πνεύμονα γιατί έχει μαζέψει αέρα και αίμα και το τραβήξανε δηλαδή για να αναπνέει καλύτερα το παιδί. Έχει σπάσει κλείδα, έχει σπάσει πλευρά, έχει κάποια κατάγματα χαμηλά», είπε ο πατέρας της τραυματισμένης στην τηλεόραση του Mega.

Στο σημείο, η τροχαία έχει βάλει κορδέλες. Η προανάκριση θα δείξει τα αίτια. Με σθένος οι γονείς της βαριά τραυματισμένης θα πουν πως για όλα τα παιδιά πρέπει να ληφθούν μέτρα.

«Άμα έχει γίνει κάποιο λάθος ή κάτι δεν έχει γίνει σωστά δεν πρέπει να το διορθώσουμε;», είπε ο πατέρας της κοπέλας.

«Βρέθηκε το ένα πούλμαν με το άλλο οριζόντια στην ίδια θέση. 45 λεπτά το πούλμαν το πρώτο ήταν ακίνητο, δεν είχε συμβεί το παραμικρό. Μετά που ήρθε το άλλο πούλμαν και ξεφόρτωσε τα παιδάκια, συνέβη και κάτι το οποίο όμως δεν μπορούσαμε να δούμε τι γινότανε. Αν θες πίστεψε το, αν θες μην το πιστεύεις. Ένα θεϊκό χέρι κατεύθυνε το πούλμαν να πέσει δίπλα γιατί δεν υπήρχε οδηγός. Το πούλμαν έστριψε μόνο του, μπορούσε να συνεχίσει στην ευθεία και να σκοτώσει κόσμο».

Μετά από αυτή την συγκλονιστική περιγραφή, ακόμα και οι πλέον ειδικοί ,λίγα μπορούν να πουν. Σε αυτή την φάση των ερευνών, τα ερωτήματα που βάζουν έχουν να κάνουν με το αν υπήρξε κάποια μηχανική βλάβη. Ο μοχλός φρένων δείχνει να έχει απεμπλακεί.

Το φρένο στάθμευσης έχει τρεις διαφορετικές θέσεις. Αυτές είναι οι θέσεις του φρένου οδήγησης, του φρένου κινδύνου και του φρένου στάθμευσης. Στο ίδιο εγχειρίδιο, προτείνεται και η χρήση τσοκ τροχών ως ένα επιπλέον μέτρο που αν θέλει κάποιος οδηγός μπορεί να λάβει.

Σχετικές ειδήσεις

Αίγινα: Η κατάσταση υγείας των τριών μαθητριών - Στον ανακριτή ο οδηγός του λεωφορείου

Αίγινα: Εικόνες από το σημείο του ατυχήματος - Μαθήτριες εγκλωβίστηκαν ανάμεσα σε 2 πούλμαν

Τροχαίο στην Αίγινα: «Το παιδί είχε ταραχτεί, δεν μπορούσε να μιλήσει»