ΕΛΛΑΔΑ

Αίγινα: Η κατάσταση υγείας των τριών μαθητριών - Στον ανακριτή ο οδηγός του λεωφορείου

Αίγινα: Η κατάσταση υγείας των τριών μαθητριών - Στον ανακριτή ο οδηγός του λεωφορείου

Στον ανακριτή οδηγείται ο 40χρονος οδηγός του λεωφορείου μετά το ατύχημα με τις μαθήτριες στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα - Τα δύο από τα τρία κορίτσια νοσηλεύονται ακόμα στο Παίδων

Στον ανακριτή Πειραιά θα οδηγηθεί σήμερα Παρασκευή 5/5 ο 40χρονος οδηγός του λεωφορείου, μετά το ατύχημα που έγινε σε σχολική εκδρομή στην Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου, όταν λύθηκε ξαφνικά το χειρόφρενο και στρίμωξε τρεις μαθήτριες.

Και οι τρεις διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου έγιναν οι πρώτες εξετάσεις και μετά από ακτινολογικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η μία κοπέλα έφερε κακώσεις στον θώρακα και οι άλλες δύο κοπέλες είχαν απλά εκδορές.

Η μια πήρε εξιτήριο ενώ οι άλλες δύο νοσηλεύονται πλέον στο «Παίδων» χωρίς να βρίσκονται σε κίνδυνο και για προληπτικούς λόγους.

Ο Σωκράτης Δούκας, αντιδήμαρχος Αίγινας, ιατρός και διασώστης της ΕΜΑΚ, τον οποίον ξεχωρίσαμε από την αποστολή στην Τουρκία, μίλησε στην ΕΡΤ για την υγεία των τριών μαθητριών και τις συνθήκες του ατυχήματος.

«Όσον αφορά τον μηχανισμό του ατυχήματος, ακόμα δεν έχω ενημερωθεί γιατί όπως καταλαβαίνετε τρέχει και μία προανακριτική διαδικασία είναι στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας», ανέφερε αρχικά ο αντιδήμαρχος Αίγινας.

«Είχαμε την ειδοποίηση για τρεις μαθήτριες, γιατί τρία άτομα τα οποία τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας. Εκεί έγινε η πρώτη αξιολόγηση. Κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή στον Πειραιά και δεσμεύσαμε ουσιαστικά το ιπτάμενο δελφίνι που ήταν στο λιμάνι και επρόκειτο να κάνει το τακτικό δρομολόγιο και το καθυστερήσαμε ουσιαστικά λιγάκι και μαζί με μία συνάδελφο από το Κέντρο Υγείας που εφημέρευε, μαζί διακοσμήσαμε τις τρεις μαθήτριες στον Πειραιά. Είχε ενημερωθεί το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ ώστε περίμεναν ασθενοφόρα εκ των οποίων και μία κινητή μονάδα με γιατρό στο λιμάνι του Πειραιά παρέλαβαν τα παιδιά και φτάσανε στο Νοσοκομείο «Παίδων», ανέφερε.

Άγιος Νεκτάριος, Αίγινα, όπου έγινε το ατύχημαaeginaportal.gr

Οι συνθήκες του ατυχήματος στον Άγιο Νεκτάριο

Για το πώς έγινε το ατύχημα με το λεωφορείο ο Σωκράτης Δούκας εξήγησε: «Υπήρχε μία παράλληλη ίσως εκκίνηση, δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι, το ένα ίσως λεωφορείο να ήταν σταματημένο. Υπήρχε μία κίνηση του δεύτερου λεωφορείου με αποτέλεσμα να δημιουργήσει αυτό τον τραυματισμό. Δηλαδή, ουσιαστικά οι μαθήτριες βρέθηκαν ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα, ανάμεσα σε δύο λεωφορεία. Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε ακόμα δεν τις γνωρίζουμε».