ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Δίδυμοι στη ζωή, δίδυμοι και στην επιτυχία των πανελλαδικών εξετάσεων!

Ηράκλειο: Δίδυμοι στη ζωή, δίδυμοι και στην επιτυχία των πανελλαδικών εξετάσεων!
EUROKINISSI.

Γεννήθηκαν μαζί, μεγάλωσαν δίπλα – δίπλα και έγιναν… δίδυμοι και στην επιτυχία. Η ιστορία διδύμων παιδιών δύο οικογενειών από το Ηράκλειο, που αρίστευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Γεννήθηκαν μαζί, μεγάλωσαν δίπλα – δίπλα και έγιναν… δίδυμοι και στην επιτυχία των πανελλαδικών εξετάσεων. Η ιστορία διδύμων παιδιών δύο οικογενειών από το Ηράκλειο, που αρίστευσαν και μοιράσθηκαν τις σκέψεις τους, μιλώντας στο cretalive.

Η Αντωνία και η Αλίκη Ποταμιανάκη πήγαιναν στο 11ο Λύκειο Ηρακλείου. Η Αντωνία συγκέντρωσε 18.450 μόρια και θέλει να σπουδάσει Φαρμακευτική. Ωστόσο, όταν είδε πόσο καλά τα πήγε στις εξετάσεις, άρχισε να «φλερτάρει» με την ιδέα της Ιατρικής. Τής αρέσει το γνωστικό αντικείμενο και θέλει να ασκεί ένα επάγγελμα που θα προσφέρει στους ανθρώπους. Θα ήθελε να είναι σε θέση να ενισχύσει τον τομέα της υγείας στη χώρα μας και να βοηθάει όσους βρίσκονται σε ανάγκη.

Τα κατάφερε με πολλή δουλειά, διάβασμα, επιμονή και υπομονή ενώ είχε περιορισμούς και άφησε πίσω κάποιες δραστηριότητες και τη διασκέδαση, έμεινε προσηλωμένη στον στόχο της. Το γεγονός ότι έδινε εξετάσεις και η αδελφή της, τη βοήθησε. Ήταν και οι δύο στο ίδιο κλίμα, μοιράζονταν κοινά συναισθήματα και υπήρχε κατανόηση. Μπορούσαν να διαβάσουν χωρίς να αποσπά κάτι την προσοχή τους στο σπίτι, αφού και οι δύο βρίσκονταν στην ίδια κατάσταση.

Η Αλίκη συγκέντρωσε 18.525 μόρια και θέλει να σπουδάσει Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο ΟΠΑ. Τής αρέσουν τα Οικονομικά, ό,τι αφορά στις επιχειρήσεις, νομίζει πως ταιριάζει στην προσωπικότητα και ιδιοσυγκρασία της. Για το συγκεκριμένο Τμήμα, της αρέσει που συνεργάζεται με Τμήματα του εξωτερικού, εμπνέεται από αυτά και θεωρεί πως θα τη βοηθήσει στη σταδιοδρομία της.

Η εφετινή χρονιά δεν τής προσέφερε μία ευχάριστη εμπειρία. Το κλίμα ήταν πιεστικό και χρειαζόταν πολλή υπομονή και προσήλωση. Έβαλαν έναν στόχο και τον πέτυχαν με κόπο όλα αυτά τα χρόνια, η προσπάθεια δεν περιορίζεται μονάχα στη Γ’ Λυκείου. Οι γονείς τους, ως καθηγητές, ήξεραν πώς να φερθούν στο σπίτι και το γεγονός ότι έδινε και η αδελφή της εξετάσεις, της έδινε κουράγιο.

Η Αλεξάνδρα Ξηρουχάκη και ο Νικήτας, από το 8ο Λύκειο Ηρακλείου, κατάφεραν να φθάσουν ψηλά και η οικογένειά τους έχει διπλή γιορτή. Η Αλεξάνδρα έγραψε 20 στα Λατινικά, 19,5 στα Αρχαία, 19,3 στην Ιστορία και 18,4 στην Έκθεση και συγκέντρωσε 19.330 μόρια ενώ ο αδελφός της συγκέντρωσε 17.400 στο θετικό πεδίο.

Η Αλεξάνδρα θέλει να σπουδάσει στο Τμήμα Ψυχολογίας ΣΣΑΣ Θεσσαλονίκης, της αρέσει γιατί συνδυάζει την Ψυχολογία και τις στρατιωτικές σχολές. Τα κατάφερε με πολύ διάβασμα, ένα σταθερό πρόγραμμα και τη βοήθησε το γεγονός ότι είχε αυτοπεποίθηση.

Για τον αδελφό της, λέει πως ο καθένας έδινε τον δικό του αγώνα, και οι δύο χρειάσθηκε να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες τους. Ο Νικήτας είναι ανάμεσα στη Σχολή Ικάρων Μετεωρολόγων και την Ικάρων Μηχανικών.

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι καθηγητές του, σε σχολείο και φροντιστήριο, και το περιβάλλον στο σπίτι του. Η χρονιά ήταν δύσκολη, δεν ήταν όλα ρόδινα, όμως ήξερε από την αρχή ότι θα χρειαστεί να διαβάσει πολύ. Επέλεξε ένα δύσκολο πεδίο, κάτι που ίσως το μετάνιωσε.

Με την αδελφή του, βοηθούσαν ο ένας τον άλλο, ήταν ωραίο ότι είχε μία παρέα να μιλήσει μέσα στο σπίτι του, κάποιον να μοιραστεί ό,τι τον απασχολεί, τις στιγμές που ένιωθε πιεσμένος. Ακόμα, ήταν ένας επιπλέον λόγος να επικρατεί ησυχία στο σπίτι.

Σχετικές ειδήσεις