ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κάρυστο: Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, έχει πολύ μεγάλες αναζωπυρώσεις, λέει ο δήμαρχος

Φωτιά στην Κάρυστο: Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, έχει πολύ μεγάλες αναζωπυρώσεις, λέει ο δήμαρχος
EUROKINISSI

Ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος μίλησε για το πώς ξεκίνησε η φωτιά και ποια είναι η τωρινή εικόνα του μετώπου 

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Πλατανιστού στην Κάρυστο την Κυριακή 23 Ιουλίου, με τις δυνάμεις κατάσβεσης να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 μίλησε ο Λευτέρης Ραβιόλος, δήμαρχος Καρύστου, για το πώς ξεκίνησε η φωτιά και ποια είναι η τωρινή εικόνα.

«Έχουμε μία μεγάλη φωτιά στον Πλατανιστό, στα 10 χλμ έξω από την Κάρυστο και κυρίως στην περιοχή Ποτάμι, το παραθαλάσσιο κομμάτι της κοινότητας του Πλατανιστού. Δώσαμε μεγάλη μάχη το βράδυ με επίγειες δυνάμεις, με εθελοντές, με τους κατοίκους και την Περιφέρεια, καταφέραμε και περιορίσαμε τα μέτωπα αν και εκκενώσαμε τρεις οικισμούς προληπτικά, το Λιβάδι, το Καστρί και τον Πλατύ Γιαλό, ενώ είχαμε εκκενώσει πριν και το Ποτάμι», ανέφερε ο κ. Ραβιόλος.

Από πλευράς κατάσβεσης όπως είπε «η φωτιά είναι σε πάρα πολύ καλό σημείο, αν και υπάρχει ένα επικίνδυνο μέτωπο μόνο από την πλευρά του κομματιού του Πλατανιστού, ενώ το επικίνδυνο είναι οι άνεμοι που είναι ενισχυμένοι σήμερα στα 4 με 5 μποφόρ».

«Με τους ανέμους και τη μεγάλη θερμοκρασία καταλαβαίνεται ότι εξαπλώνονται, δεν έχουμε τελειώσει καθόλου, έχουμε πολύ μεγάλες αναζωπυρώσεις», εξήγησε ο δήμαρχος Καρύστου.

Κάποια στιγμή η φωτιά κάλυψε πάνω από 5 χλμ σε τρία διαφορετικά σημεία, όπως και είχε ξεκινήσει, είπε ο δήμαρχος ενώ εκτίμησε ότι «όλα θα τελειώσουν καλά σήμερα».