ΕΛΛΑΔΑ

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Κακουργηματικές κατηγορίες εναντίον των τεσσάρων συλληφθέντων

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Κακουργηματικές κατηγορίες εναντίον των τεσσάρων συλληφθέντων
INTIME.

Οι δύο συλληφθέντες βρέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ, οι άλλοι δύο νοσηλεύονται φρουρούμενοι στα νοσοκομεία της Πάτρας.

Σήμερα το πρωί (24/07), οι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες πέρασαν το «κατώφλι» του εισαγγελέα πρωτοδικών Πατρών για τη φονική κατάρρευση της γέφυρας στα Μποζαΐτικα της Πάτρας, από την οποία σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και δεκάδες άλλοι τραυματίσθηκαν.

Πρόκειται για τον υπεύθυνο ασφαλείας και μηχανικό του έργου, τον εργοδηγό και τους χειριστές των δύο μηχανημάτων, οι οποίοι την ώρα εκείνη πραγματοποιούσαν εργασίες πάνω στη γέφυρα.

Αφού τούς απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ο εισαγγελέας διέταξε τη συνέχιση της προσωρινής τους κράτησης έως την απολογία τους, ενώπιον του ανακριτή. Πλέον και οι τέσσερις αντιμετωπίζουν την κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα του άρθρου 286 (γ) του Ποινικού Κώδικα, περί παράβασης κανόνων οικοδομικής για ενέργειες παρά τους κοινώς αναγνωρισμένους τεχνικούς κανόνες, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ανθρώπου.

Ο εργοδηγός του έργου νοσηλεύεται φρουρούμενος στην Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» και ο χειριστής του ενός μηχανήματος νοσηλεύεται φρουρούμενος στη Θωρακοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας τους, ο εργοδηγός αντιμετωπίζει βαρύτατα τραύματα, ενώ, η κλινική εικόνα του χειριστή παρουσιάζει βελτίωση. Όλοι οι συλληφθέντες θα επισκεφθούν τον Ανακριτή, τις επόμενες ημέρες.

Σχετικές ειδήσεις