ΕΛΛΑΔΑ

Βρετανός Πρέσβης στο BBC: Οι ελληνικές αρχές ανταποκρίθηκαν στις πυρκαγιές με ταχύτητα

Βρετανός Πρέσβης στο BBC: Οι ελληνικές αρχές ανταποκρίθηκαν στις πυρκαγιές με ταχύτητα

Μνεία από τον Βρετανό Πρέσβη για την ανταπόκριση της χώρας μας στις μεγάλες πυρκαγιές.

«Οι ελληνικές αρχές ανταποκρίθηκαν με ταχύτητα», δήλωσε ο Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Matthew Lodge, μιλώντας στο BBC.

«Το γεγονός ότι το ξεπεράσαμε αυτό χωρίς να χαθούν ζωές και χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς, νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να μας παρηγορήσει» είπε, τονίζοντας ότι «κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, εν όψει της ραγδαίας αλλαγής των καιρικών συνθηκών, που σήμαινε δασικές πυρκαγιές τις οποίες για τέσσερις ή πέντε ημέρες πριν παρακολουθούσαμε στενά και κατά τις οποίες τηλεφωνούσαμε σε ξενοδόχους και τουριστικούς πράκτορες για να ελέγξουμε ότι όλα ήταν εντάξει, η κατάσταση άλλαξε.

Οι ελληνικές αρχές ανταποκρίθηκαν με ταχύτητα. Το ίδιο κάναμε κι εμείς», σημείωσε ο Βρετανός Πρέσβης, ο οποίος επεσήμανε τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι ελληνικές αρχές όταν οι πυρκαγιές στη Ρόδο πήραν μεγάλη έκταση. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Βρετανική Πρεσβεία προσπάθησε να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μοναδική φιλοξενία των κατοίκων της Ρόδου που άνοιξαν τα σπίτια τους στους Βρετανούς τουρίστες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

«Το μήνυμά μου είναι ότι αυτή ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος. Είναι δύσκολη για εκείνους τους Έλληνες που έχασαν τα σπίτια τους και τα προς το ζην, αλλά η περίσσεια ανθρώπινης συμπόνιας και υποστήριξης που έδειξαν οι Έλληνες στη Ρόδο, νομίζω ότι ήταν πραγματικά συγκινητική», είπε ο Matthew Lodge.

Τέλος, ο Βρετανός Πρέσβης μετέφερε στη δημοσιογράφο του BBC ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι Έλληνες συνολικά, πιστεύουν ότι οι περισσότερες περιοχές είναι ασφαλείς και ότι οι πυρκαγιές αυτές είναι τοπικές, επιμένοντας ότι οι άνθρωποι μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αεροπορικώς με ασφάλεια.