ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Διασώθηκαν 26 μετανάστες - Πέντε συλλήψεις

Μυτιλήνη: Διασώθηκαν 26 μετανάστες - Πέντε συλλήψεις

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού, στα πλαίσια περιπολίας επιτήρησης θαλάσσιων συνόρων παράκτιο περιπολικό σκάφος, εντόπισε πνευστή λέμβο, εκτός τουρκικών χωρικών υδάτων

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 26 αλλοδαπών και στη σύλληψη 5 εξ αυτών ηλικίας 23, 22, 23, 21 και 23 προέβησαν πρωινές ώρες της Δευτέρας 31 Ιουλίου στελέχη περιπολικού παράκτιου σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης στη θαλάσσια περιοχή νότια Αγριελιάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού, στα πλαίσια περιπολίας επιτήρησης θαλάσσιων συνόρων παράκτιο περιπολικό σκάφος, εντόπισε πνευστή λέμβο, εκτός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Στη θέση του περιπολικού σκάφους οι πέντε αλλοδαποί έσκισαν τον αεροθάλαμο της λέμβου με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων και την πτώση όλων των επιβαινόντων στη θάλασσα με το περιπολικό σκάφος άμεσα και κατόπιν εντολής του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ να ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και διέσωσε συνολικά είκοσι έξι αλλοδαπούς, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις των διασωθέντων δεν υπάρχει αγνοούμενος.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί που συνελήφθησαν μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου παραδόθηκαν σε στελέχη Γρ. Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης και συνελήφθησαν οι πέντε (05) αλλοδαποί για παράβαση του άρθρου 277 (πρόκληση ναυαγίου), άρθρου 306 (έκθεση σε κίνδυνο), του Ν. 3386/05 (περί αλλοδαπών) και του άρθρου 27 παρ. 1 Ν. 2321/95 (δίκαιο της θάλασσας), ενώ ο ένας 23χρονος ήταν και ο χειριστής της λέμβου. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, ενώ η ανωτέρω λέμβος καταστράφηκε.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό από τη διάσωση των μεταναστών: