ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Περιπέτεια με αδέσποτο σκύλο για μια παρέα στον πεζόδρομο των Αλυκών

Βόλος: Περιπέτεια με αδέσποτο σκύλο για μια παρέα στον πεζόδρομο των Αλυκών

Βόλος: Μεγαλόσωμος σκύλος επιτέθηκε σε μικρόσωμο σκυλάκι ζευγαριού και δάγκωσε μία γυναίκα – Η βόλτα τους είχε κατάληξη στο νοσοκομείο και το κτηνιατρείο

Περιπέτεια έζησε παρέα φίλων στην παραλία των Αλυκών, όταν δέχθηκε επίθεση από αδέσποτο σκύλο. Το περιστατικό έγινε στα τέλη Ιουλίου και για το συμβάν υπήρξε αναφορά στον Δήμο Βόλου ωστόσο αρκετές ημέρες μετά, όπως αναφέρουν, δεν έχει ληφθεί κάποια μέριμνα. Αδέσποτα συνεχίζουν να βρίσκονται στον πεζόδρομο των Αλυκών με κίνδυνο για μικρά παιδιά και άλλα δεσποζόμενα ζώα.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, σύμφωνα με την καταγγελία, το ζευγάρι επισκέφθηκε την παραλία των Αλυκών μαζί με φιλικό τους ζευγάρι που διαμένει στην Αθήνα και το οποίο είχε μαζί του το σκυλάκι του, ένα κοκόνι.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας που έκαναν οι τέσσερις φίλοι στον πεζόδρομο, ένα μεγαλόσωμο αδέσποτο επιχείρησε να επιτεθεί στο κοκόνι. Ο ιδιοκτήτης του μικρόσωμου σκύλου που του φορούσε λουρί, φρόντισε να πάρει το σκυλάκι αγκαλιά και με φωνές απομακρύνθηκε το αδέσποτο.

Κατά την επιστροφή τα δύο ζευγάρια επέλεξαν να ακολουθήσουν τον κεντρικό δρόμο για να μην συναντήσουν ξανά το αδέσποτο. Κάθισαν σε μαγαζί με ξαπλώστρες δίπλα από το γήπεδο μπάσκετ στην αρχή του πεζοδρόμου, όταν ξαφνικά άκουσαν ένα γρύλισμα. «Γυρίζοντας είδαμε το ίδιο μεγαλόσωμο αδέσποτο να έχει πάρει στάση επίθεσης και πριν προλάβει κανείς να αντιδράσει, είχε αρπάξει το κοκόνι από το λαιμό», περιγράφουν οι παθόντες. Η μία γυναίκα προσπαθούσε να απομακρύνει το μικρόσωμο σκυλί από τα δόντια του αδέσποτου το οποίο δεχόταν χτυπήματα με πλαστική καρέκλα από τον έναν άντρα της παρέας. Κατά τη διάρκεια της μάχης που δόθηκε η γυναίκα δέχθηκε δάγκωμα στον αριστερό της μηρό, πριν προλάβει να απομακρύνει το μικρόσωμο σκυλάκι από τα δόντια του αδέσποτου.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από άλλους θαμώνες του καταστήματος που κατάφεραν να διώξουν το αδέσποτο. Η γυναίκα δέχθηκε πρώτες βοήθειες από προσωπικό του καταστήματος, πριν μεταβεί στο νοσοκομείο. Της χορηγήθηκε αντιβίωση και αντιτετανικός ορός.

Σε κτηνιατρείο όμως οδηγήθηκε και το μικρόσωμο σκυλάκι που όπως διαπιστώθηκε για λίγα μόλις χιλιοστά το δάγκωμα που δέχθηκε δεν ήταν θανατηφόρο.

Τα δύο ζευγάρια ενημέρωσαν τον Δήμο Βόλου για το συμβάν και μάλιστα την επόμενη ημέρα δέχθηκαν κλήση από τον υπεύθυνο περισυλλογής αδέσποτων, ο οποίος ενημέρωσε ότι λίγα μπορούν να γίνουν. Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες η μόνη λύση ήταν η απομάκρυνση του σκυλιού από την περιοχή καθώς δεν έχει κριθεί επικίνδυνο, ωστόσο ούτε αυτό μπορούσε να γίνει γιατί, όπως ισχυρίστηκε, υπάρχουν κάτοικοι στην περιοχή που αντιδρούν στην απομάκρυνσή του, χωρίς όμως κανείς να αναλαμβάνει την ευθύνη του.

Διαβάστε επίσης:

Θήβα: Στο «σφυρί» βγαίνει σπίτι οικογένειας με δύο ανήλικα παιδιά – Κάλεσμα για κινητοποίηση

Νέα Φιλαδέλφεια: Οι Κροάτες επιμένουν ότι Έλληνας μαχαίρωσε τον Μιχάλη

Νέα Φιλαδέλφεια: Οργή λαού έξω από την Εισαγγελία για τους χούλιγκαν - «Το φάγατε το παιδί»