ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μιχάλης Κατσουρής: Στον ανακριτή και ο αδερφός του – Συνεχίζονται οι απολογίες

Μιχάλης Κατσουρής: Στον ανακριτή και ο αδερφός του – Συνεχίζονται οι απολογίες
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Ο αδερφός του δολοφονημένου 29χρονου θα δώσει το «παρών» ενώπιον των Ανακριτών για να δηλώσει Παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας. Συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορούμενων.

Η διαδικασία των απολογιών των κατηγορούμενων για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, συνεχίζεται και το Σάββατο (12/8). Από το πρωί έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων άλλοι 40 κατηγορούμενοι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα δώσει το «παρών» και ο αδερφός του θύματος. Ο αδερφός του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, αναμένεται να δηλώσει Παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας στους ανακριτές που ερευνούν την υπόθεση των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο αδερφός του αδικοχαμένου Μιχάλη θα μεταβεί στην Ευελπίδων μαζί με τον δικηγόρο Σταύρο Γεωργόπουλο. Στην ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί για όλα όσα έγιναν στο γήπεδο της ΑΕΚ, περιλαμβάνεται η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Ωστόσο, δεν έχει προσωποποιηθεί για την ώρα σε κάποιον από τους 105 κατηγορούμενους που συνεχίζουν να απολογούνται για τα βίαια επεισόδια.

Οι μεταγωγές των κατηγορούμενων από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων γίνονται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή όταν και θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή οι υπόλοιποι 35 κατηγορούμενοι.

Τι υποστηρίζουν οι πρώτοι που προφυλακίστηκαν

Οι συλληφθέντες αρνούνται κάθε εμπλοκή με τη δολοφονία. Χαρακτηριστική είναι η απολογία του 27χρονου Έλληνα κατηγορούμενου, ιδιοκτήτη καφέ ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν για οπαδική βία τις Αρχές. «Όταν έφτασα στο σημείο είδαν να πέφτουν φωτοβολίδες, άκουσα κροτίδες και να ακούγονται κραυγές και βρισιές των εμπλεκόμενων. Αποχώρησα γιατί φοβήθηκα και κατευθύνθηκα στον σταθμό του Περισσού. Στην κατοχή μου δεν βρέθηκε τίποτα από όσα κατασχέθηκαν. Βρέθηκα στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή», είπε μεταξύ άλλων.

Ο 22χρονος Αλβανός κατηγορούμενος ανέφερε πως ο σουγιάς που βρέθηκε επάνω του ήταν για τη δουλειά του, ενώ ανέφερε ότι περίμενε την κοπέλα του στον σταθμό του Περισσού και δεν είχε ανάμιξη με τα επεισόδια. Την ίδια ώρα, όλοι οι Κροάτες έχουν την ίδια υπερασπιστική γραμμή, σύμφωνα με την οποία υποστηρίζουν πως πήγαν στη Νέα Φιλαδέλφεια για να δουν την προπόνηση της ομάδας τους και έπεσαν επάνω στα επεισόδια.

Σχετικές ειδήσεις