ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στην κηδεία των διερμηνέων της μοιραίας ελληνικής αποστολής στη Λιβύη

Θρήνος στην κηδεία των διερμηνέων της μοιραίας ελληνικής αποστολής στη Λιβύη

Πραγματοποιήθηκε στην Βουλιαγμένη νωρίτερα σήμερα η κηδεία των δύο διερμηνέων που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην Λιβύη

Πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης, στη Βουλιαγμένη, η κηδεία της Άντζελα Μοϊρα και του αδελφού της Φίλλιπ-Αντώνη Μανδαλιού που έχασαν την ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα στην Λιβύη μαζί με τους τρεις ακόμα Έλληνες ένστολους.

Όλοι τους ήταν μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής ομάδας που είχε προορισμό της Ντέρνα, που επλήγη σημαντικά από το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας Daniel.

Το «παρών» στην κηδεία των δύο αδικοχαμένων διερμηνέων έδωσαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσιρας.

Ο σύζυγος της αδικοχαμένης Άντζελας ανήρτησε στο Facebook τα κηδειόσημα κάνοντας παράκκληση αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα για τους πλημμυροπαθείς στην πόλη Ντέρνα της Λιβύης.

Τα δύο αδέρφια ήταν διερμηνείς στην ελληνική αποστολή και παιδιά του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας της Βεγγάζης.

Συγκλονίζει ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας - «Τα παιδιά μου αγαπούσαν τη Βεγγάζη»

Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη μίλησε στο MEGA για το τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη με την ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, που κόστισε τη ζωή και στα δύο παιδιά του.

Οι ελληνικές Αρχές έχουν δώσει μία πρώτη εικόνα για το τροχαίο, ωστόσο όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες των λιβυκών Αρχών, θα απαντηθούν περισσότερα ερωτήματα για τις ακριβείς συνθήκες της σύγκρουσης.

«Όπως ταξίδευε το λεωφορείο έγινε πλαγιομετωπική με κάποιο αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο έχασε τον έλεγχο κι προκειμένου να ξαναμπεί στην πορεία του, σφηνώθηκε στο λεωφορείο και έγινε ανάφλεξη», είπε αρχικά συγγενής θύματος, είπε αρχικά.

«Και τα παιδιά αυτά και οι 5 βρίσκονταν σε αυτό το σημείο που έγινε η πρόσκρουση. Πλαγιομετωπική, αυτό έχω καταλάβει. Ήταν ένας άντρας και μία γυναίκα, 33 και 34 ετών αντίστοιχα. Μιλάω με τον Πρόξενο. Τα παιδιά μου πήγαν να βοηθήσουν εκεί, είμαστε από τη Βεγγάζη, έχουμε μεγάλωσε εκεί έχουν τελειώσει το σχολείο, εγώ είμαι ο πρόεδρος της κοινότητος. Αγαπάνε τη Βεγγάζη, τη Λιβύη, και ήθελαν να βοηθήσουν, εθελοντικά προσφέρθηκαν. Θα στείλουν τις σορούς με άλλο αεροπλάνο, οι τραυματίες ήρθαν το πρωί. Επέστρεψαν οι τραυματίες και θα στείλουν άλλο ένα C-27 να πάρει τις σορούς», κατέληξε.

Το συγκινητικό αντίο από την αδερφή τους

Η αδερφή των δύο θυμάτων, Λίλιαν, αποχαιρέτησε τα αδέρφια της που ήταν διερμηνείς, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους στην οποία απεικονίζονται σε νεαρότερη ηλικία.

Έπειτα η φωτογραφία κατακλύστηκε από σχόλια με συλλυπητήρια από τους διαδικτυακούς της φίλους.

Παράλληλα εκφράζουν τη συμπαράσταση τους τόσο σε εκείνη όσο και στους δυο γονείς της.

Διαβάστε επίσης:

Λιβύη: Συγκλονίζει ο σύζυγος της επισμηναγού Εύης Ανδρεαδάκη - «Δεν πήγε εθελοντικά, την υποχρέωσαν»

Τραγωδία στη Λιβύη: Θρήνος στην κηδεία της 40χρονης Εύης Ανδρεαδάκη

Λιβύη: Σπαραγμός στην κηδεία της Γλυκερίας Μεμεκίδου στην Κομοτηνή