ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά – Παράνομες υιοθεσίες: Άλλο ένα μωρό γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα

Χανιά – Παράνομες υιοθεσίες: Άλλο ένα μωρό γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα

Ο συνολικός αριθμός των βρεφών «ανέβηκε» στα δέκα.

Νέες εξελίξεις προκύπτουν αναφορικά με την υπόθεση εμπορίας βρεφών στα Χανιά, καθώς παρένθετη μητέρα γεωργιανής καταγωγής γέννησε ακόμη ένα μωρό στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, πριν από μερικές ημέρες, «ανεβάζοντας» τον αριθμό των παιδιών στα δέκα.

Όμως, εμφανίσθηκε μία γυναίκα από την Αυστραλία, έχοντας στα «χέρια» της μία δικαστική απόφαση, στην οποία αναγράφεται ότι το μωρό είναι δικό της, καθώς εκείνη το έχει αποκτήσει μέσω παρένθετης μητέρας.

Αν και βλέπει το παιδί κάθε μέρα, δε μπορεί να το πάρει μαζί της, διότι εκκρεμεί το αποτέλεσμα της εξέτασης DNA μεταξύ του μωρού και της παρένθετης μητέρας, διότι πρέπει να αποκλεισθεί ότι είναι η βιολογική μητέρα του, σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR.

Οι εννέα -μέχρι στιγμής- κατηγορούμενοι έχουν ήδη προφυλακισθεί. Η κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που εμπλέκεται στην υπόθεση αναφέρεται ότι είχε διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην οργάνωση ενός ιδιόρρυθμου και σκοτεινού εμπορικού δικτύου.

Η ανθρωπιστική προσέγγιση του νοσοκομείου στη διαχείριση των μωρών και των λεχώνων αποτελεί αναγκαίο μέτρο προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η ευημερία των βρεφών, εν αναμονή της διερεύνησης της υπόθεσης.

Οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για την εξιχνίαση των συνδέσεων του εμπορικού δικτύου, ενώ η τοπική κοινότητα παρακολουθεί με συγκίνηση και ανησυχία την εξέλιξη της υπόθεσης.

Οι επιπτώσεις της σειράς των αποκαλύψεων συνεχίζουν να απασχολούν την τοπική κοινωνία, καθώς η ανάγκη για δραστικά μέτρα προκειμένου να αποτραπούν παρόμοια εγκλήματα αναδεικνύεται ως επιτακτική.

Σχετικές ειδήσεις