ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον θάνατο του βρέφους

Βόλος: Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον θάνατο του βρέφους
UNSPLASH.

Τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας – νεκροτομής.

Από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, η οποία προήλθε από την πτώση του στην άσφαλτο είναι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας – νεκροτομής, η αιτία θανάτου του τεσσάρων μηνών βρέφους που σκοτώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στο τρομακτικό τροχαίο στην οδό Ιάσονος, στον Βόλο.

«Φταίει ο παππούς, πετάχτηκε μπροστά μου», λέει ο 33χρονος που σκότωσε το βρέφος

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε την Κυριακή (5/11) ο 33χρονος οδηγός τη μοιραίας μηχανής που το βράδυ του Σαββάτου (4/11) παρέσυρε έναν 53χρονο, ο οποίος είχε στην αγκαλιά του το μόλις 4 μηνών εγγονάκι του, ενώ προσπαθούσε να διασχίσει κάθετα την οδό Ιάσονος.

Ο νεαρός οδηγός ισχυρίστηκε ενώπιον του ανακριτή, ότι έκανε ελιγμούς για να αποφύγει τον 53χρονο που πετάχτηκε μπροστά του, με συνέπεια να τον παρασύρει, να χάσει τον έλεγχο της μηχανής, να ανατραπεί και να προσκρούσει σε σταθμευμένο όχημα. Ο ίδιος έμεινε τραυματισμένος στην άσφαλτο, ενώ η μηχανή χωρίς τον αναβάτη και εκινείτο για άλλα 70- 100 μέτρα από το σημείο του τραγικού συμβάντος.

Σημειώνεται ότι ο 33χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο Τρίτη (7/11).

Το συγκλονιστικό του τροχαίου, είναι ότι ο 53χρονος παππούς κάθονταν με την γυναίκα του σε κατάστημα εστίασης επί της Αντωνοπούλου. Μετά από λίγο έφτασαν κόρη, γαμπρός και η μόλις 4 μηνών εγγονή του. Έτσι και θέλοντας να βοηθήσει διέσχισε την οδό Ιάσονος, πήγε το μωρό χωρίς το καρότσι του και προσπάθησε να επιστρέψει με τον ίδιο τρόπο, διασχίζοντας την Ιάσονος στο ύψος με την Αντωνοπούλου.

Δείτε το βίντεο:

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 33χρονος

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κατηγορία που τον βαραίνει είναι της επικίνδυνης οδήγησης -υπάρχει μάρτυς που κατέθεσε ότι είδε τον αναβάτη της μηχανής να κάνει ελιγμούς επί της οδού Ιάσονος, πολύ πριν φτάσει στο μοιραίο σημείο του τροχαίου- και με βάση το νέο ΠΚ και με το άρθρο 290 εδάφιο δ. εφόσον προέλθει θάνατος, η κατηγορία είναι κακουργηματική. Στον οδηγό έγινε έλεγχος για κατανάλωση αλκοόλ, τα αποτελέσματα ωστόσο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Άρπαξε το παιδί από τον δρόμο και σταμάτησε ταξί

Η γιαγιά του βρέφους αντέδρασε άμεσα στο περιστατικό καθώς άρπαξε το παιδί από τον δρόμο και μαζί με τον 53χρονο σύζυγό της μπήκαν σε ταξί που είχε σταματήσει στο σημείο για να δει τι συνέβη. Ο οδηγός του ταξί ειδοποίησε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τους τραυματίες και σε χρόνο μηδέν μετέβη στο νοσοκομείο.

Η κινητοποίηση του νοσοκομείου ήταν άμεση με τον Διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών να καλεί νευροχειρουργούς, χειρουργούς, αναισθησιολόγους και παιδιάτρους για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό.

«Σώστε το παιδάκι μας»

Στο νοσοκομείο έφτασαν και οι γονείς του βρέφους, τους οποίους ανέλαβε αμέσως ψυχολόγος και νευροχειρουργός προκειμένου να τους προετοιμάσει για το μοιραίο ενδεχόμενο. Η γιαγιά του παιδιού φώναζε, «σώστε το παιδάκι μας» ενώ στο σημείο είχε φτάσει στο μεταξύ και ο παππούς του βρέφους με σπασμένα πλευρά και τάσεις λιποθυμίας.

Το βρέφος οδηγήθηκε στην ανάνηψη όπου επί 1,5 ώρα οι γιατροί έδωσαν πραγματική μάχη για να το επαναφέρουν στη ζωή. Μετά από ανακοπή στον αξονικό, χάθηκε κάθε ελπίδα και στις 11.40 ξεψύχησε. Τα τραύματα στο κεφάλι ήταν μοιραία. Οι γονείς δεν μπορούσαν να δουν το παιδί τους νεκρό και με την βοήθεια του ψυχολόγου μπόρεσε η μητέρα να το «αποχαιρετήσει». Οι σκηνές του «αποχαιρετισμού» που έζησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θύμισαν αρχαία τραγωδία.

Σημειώνεται ότι στον ίδιο χώρο και συγκεκριμένα στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών βρέθηκε και ο 33χρονος οδηγός τη μοιραίας μηχανής.

Ο 33χρονος είχε τραυματιστεί ελαφρά και δόθηκε το πράσινο φως από τους γιατρούς για την σύλληψή του καθώς κρίθηκε πως η παραμονή του στο Νοσοκομείο θα μπορούσε να προκαλέσει εκρηκτικές καταστάσεις, γιατί οι συγγενείς του ζευγαριού είχαν κατακλύσει τον εξωτερικό χώρο.

Την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βόλου και στον οδηγό της μηχανής έγινε αλκοτέστ, αλλά τα αποτελέσματα δεν έχουν ανακοινωθεί. «Έγινε αλκοτέστ, αλλά δεν φαινόταν μεθυσμένος. Ήταν αμίλητος, χαμένος», ανέφερε νοσηλεύτρια.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Χθες (04-11-2023) βραδινές ώρες στον Βόλο, δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ημεδαπός παρέσυρε ημεδαπό πεζό που είχε στην αγκαλιά του βρέφος και στη συνέχεια ανετράπη επί του οδοστρώματος. Οι δύο άνδρες και το βρέφος διακομίστηκαν στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του βρέφους και ο ελαφρύς τραυματισμός των δύο ανδρών. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας συνελήφθη, ενώ την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βόλου».

Σχετικές ειδήσεις