ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση «παλαιοχριστιανών»: Παράλληλη έρευνα σε περιοχή της Λαμίας

Υπόθεση «παλαιοχριστιανών»: Παράλληλη έρευνα σε περιοχή της Λαμίας
Φωτ.: SKAI

Πληροφορίες και για δεύτερη επιχείρηση της αστυνομίας μετά τις αποκαλύψεις για την κοινότητα Κορινθίας 

Ανοίγει η βεντάλια των ερευνών για την υπόθεση των «παλαιοχριστιανών», καθώς σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες διεξάγεται παράλληλη επιχείρηση σε περιοχή της Λαμίας.

Αυτό είπε στον ΣΚΑΙ η δημοσογράφος Ιωάννα Μάνδρου, η οποία επίσης ανέφερε πως για την υπόθεση έχει προκληθεί ενδιαφέρον από την Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη. Σύμφωνα με την κα Μάνδρου υπήρξε εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου η οποία έχει διατελέσει εισαγγελέας ανήλικων.

Στην ίδια εκπομπή αναφέρθηκε πως υπάρχει μαρτυρία ότι ο 47χρονος εθεάθη σε τοπική αγορά της Κορινθίας «με ένα πάκο χαρτονομίσματα».

Όσον αφορά την τρέχουσα αστυνομική επιχείρηση στην κοινότητα των «παλαιοχριστιανών» στην Κορινθία παρουσία εισαγγελέα, άφαντα παραμένουν τα παιδιά της οικογένειας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Μάλιστα όπως αναφέρθηκε στο ίδιο ρεπορτάζ ο άνδρας που εμφανίστηκε χθες στους τηλεοπτικούς σταθμούς φέρεται να είπε στην αστυνομία πως τα παιδιά είναι σε ασφαλές σημείο.

Έντονη είναι η ανησυχία για το βρέφος και τις δύο έγκυες. Στο σημείο σύμφωνα με την ΕΡΤ, βρίσκεται δικαστικός λειτουργός, κοινωνικοί λειτουργοί, οι οποίοι με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται να δουν τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας.

Έχει φτάσει ήδη και κλιμάκιο της ΟΠΚΕ. Ο 47χρονος άνδρας αναμένεται να συλληφθεί, ενώ φέρεται με βάση τις ίδιες πληροφορίες να ζήτησε δικηγόρο. Επίσης όπως ανέφερε ο ΣΚΑΙ ο άνδρας αντέδρασε βίαια στην έρευνα.

Σύμφωνα με το korinthostv τα παιδιά ηλικίας 15, 13 και 6 χρονών, καθώς και ένα βρέφος, είχαν νωρίτερα μεταφερθεί στο σπίτι της 25χρονης κόρης του άνδρα από τον πρώτο του γάμο, αλλά πιθανολογείται πως επέστρεψαν στην κοινότητα παρά την περί του αντιθέτου εισαγγελική παραγγελία.

Γιατί ελέγχεται η κοινότητα

Τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί τις τελευταίες μέρες στην κοινότητα των «παλαιοχριστιανών» της Κορινθίας με τις αποκαλύψεις για τη ζωή τους και κυρίως σχετικά με τα παιδιά τους να μπαίνουν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Χθες είχαμε την εισαγγελική παρέμβαση σχετικά με τα ανήλικα τέκνα και αμέσως μετά την εισαγγελική παραγγελία τα παιδιά απομακρύνθηκαν από την περιοχή και μεταφέρθηκαν στην 25χρονη κόρη του 45χρονου η οποία είναι παιδί από τον πρώτο γάμο του. Όμως αφότου το ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο , τα παιδιά επέστρεψαν στην κοινότητα των παλαιοχριστιανών και ζουν πάλι με τους γονείς τους στις σπηλιές.

Οι έλεγχοι έχουν να κάνουν με τις υγειονομικές συνθήκες, καθώς τα υπόλοιπα είναι πλημμελήματα.

Πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες, θα δουν τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και θα αποφασίσουν αν θα απομακρυνθούν. Από τα πρώτα στοιχεία τα παιδιά ζουν κάτω από κακές συνθήκες υγιεινής και δεν πηγαίνουν σχολείο.

Ωστόσο, νέα κατεπείγουσα προανάκριση διέταξε ο εισαγγελέας Κορίνθου ζητώντας να διερευνηθεί ο ακριβής αριθμός των ανήλικων παιδιών που μένουν στις σπηλιές και οι συνθήκες διαβίωσής τους.

Η εισαγγελία Κορίνθου ζητά επίσης να προσκομιστούν οι ληξιαρχικές πράξης γέννησης των παιδιών, εάν τα παιδιά κάτω των 16 ετών πηγαίνουν σχολείο όπως προβλέπει ο νόμος και να καταγραφεί οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αφορά τη διαβίωσή τους.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr o εισαγγελέας αρχής ενημερώθηκε αμέσως και έδωσε ρητή εντολή στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία να ελέγξει τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσής. Στο σημείο που ζει η οικογένεια δεν υπάρχει τουαλέτα, καμία συνθήκη υγιεινής και στην οικογένεια υπάρχει και βρέφος και εγκυμονούσα γυναίκα.