ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση «παλαιοχριστιανών»: Συνελήφθη ο πατέρας, εισαγγελική εντολή για τον 15χρονο

Υπόθεση «παλαιοχριστιανών»: Συνελήφθη ο πατέρας, εισαγγελική εντολή για τον 15χρονο

Από το λαγούμι στη φυλακή μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης των παλαιοχριστιανών στην Κορινθία 

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ. του 47χρονου πατέρα στην περιβόητη υπόθεση των «παλαιοχριστιανών» Κορινθίας

Αιτίες της σύλληψης ήταν έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια καθώς και για τον νόμο για την υποχρεωτικότητα φοίτησης σε σχολείο των παιδιών. Παραμένει στο Α.Τ. Κορίνθου.

Επίσης με εισαγγελική εντολή ο 15χρονος που διαβιούσε εκεί, απομακρύνθηκε άμεσα και θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Παίδων». Οι κοινωνικοί λειτουργοί μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπαν πως βρέθηκαν «κάποια παιδιά».

Για το ζευγάρι ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 20 Φεβρουαρίου.

Για τις εξελίξεις μετά την σημερινή επιχείρηση στην ορεινή Κορινθία σχετικά με την υπόθεση των «παλαιοχριστιανών» μίλησε μέλος της οικογένειας που παραμένει εκεί.

«Ήρθαν απροειδοποίητα κάποιοι ασφαλίτες, με κοινωνική λειτουργό, είπαν στον Μανώλη πως πρέπει να κατέβει μαζί με τον ανήλικο στο Ξυλόκαστρο, να υπογράψουν ένα χαρτί. Μας είπαν “δεν θα σας παρακαλάμε να σας πάρουμε το παιδί”. Του έβαλαν χειροπέδες», ανέφερε στο MEGA.

Σε άλλο σημείο ερωτώμενη σχετικά απάντησε ότι «τα υπόλοιπα παιδιά και οι δύο μητέρες είναι σε ασφαλές περιβάλλον».

Για την αστυνομική επιχείρηση πρόσθεσε: «Σπάσανε μέχρι την καμινάδα από το τζάκι , σπάσανε τζάμια, πατήσανε τις πάνες του μωρού».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το γεγονός πως τα παιδιά δεν πάνε σχολείο απάντησε: «Ο νόμος λέει πολλά, αλλά για παράδειγμα τη βυζαντινή κληρονομιά δεν την διδάσκουν στα σχολεία, το σχολείο λέει πως να γίνει κανείς καλός ομοφυλόφιλος».

Νωρίτερα, μετά την προσαγωγή του 47χρονου στην Κορινθία ο δικηγόρος του Ανδρέας Θεοδωρόπουλος μιλώντας στο ΣΚΑΙ είπε πως «τα παιδιά τα φροντίζουν και εκείνος και η σύζυγός του. Δεν υπάρχει παραμέληση ανηλίκου».

«Αν αναγνωριστεί ως μειονότητα έχει το δικαίωμα να μην πηγαίνει τα παιδιά του σχολείο», είπε ο δικηγόρος του. «Πηγαίνετε στο Μενίδι, στην Κρήτη στα οροπέδια, υπάρχουν παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο», πρόσθεσε.

Μιλώντας στο Korinthostv ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε επίσης πως ο εντολέας του «δεν έχει διατελέσει κανένα ποινικό αδίκημα».

Επίσης σύμφωνα με άλλες πληροφορίες διεξήχθη παράλληλη επιχείρηση σε περιοχή της Λαμίας. Αυτό είπε στον ΣΚΑΙ η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου, η οποία επίσης ανέφερε πως για την υπόθεση έχει προκληθεί ενδιαφέρον από την Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη. Σύμφωνα με την κα Μάνδρου υπήρξε εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου η οποία έχει διατελέσει εισαγγελέας ανήλικων.

Στην ίδια εκπομπή αναφέρθηκε πως υπάρχει μαρτυρία ότι ο 47χρονος εθεάθη σε τοπική αγορά της Κορινθίας «με ένα πάκο χαρτονομίσματα».

Σχετικές ειδήσεις