ΕΛΛΑΔΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Οκτώ φοιτητές τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια άγριων επεισοδίων

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Οκτώ φοιτητές τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια άγριων επεισοδίων
Χάρης Γκίκας / NEWSBOMB.GR.

Οκτώ φοιτητές που τραυματίσθηκαν στα επεισόδια κατά το σημερινό (08/03) πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Σε άγριες συμπλοκές μεταξύ των διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ κατέληξε η σημερινή (08/03) πορεία φοιτητικών συλλόγων στο Σύνταγμα, ενάντια στο –υπό ψήφιση– νομοσχέδιο για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια.

Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Οκτώ διαδηλωτές τραυματίσθηκαν από τα εκτεταμένα επεισόδια που άρχισαν από την οδό Σταδίου και εν συνεχεία, επεκτάθηκαν στο Σύνταγμα. Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του Newsbomb.gr, φοιτητές δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες και αμέσως μετά, οδηγήθηκαν σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που βρισκόταν στην οδό Πανεπιστημίου για να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκαν δώδεκα προσαγωγές, ενώ, έχουν τραυματισθεί και έξι αστυνομικοί.

Αργότερα, η ένταση μεταφέρθηκε στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, όπου ομάδα ΔΙΑΣ δέχθηκε επίθεση με πέτρες από αγνώστους στην οδό Ερμού, ενώ, κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στην συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων, προκαλώντας παράλληλα υλικές ζημίες σε καταστήματα.

«Ώρα μηδέν» για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την ίδρυση και τη λειτουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, με τις εντάσεις φυσικά ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να μη λείπουν.

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής και των επίμαχων άρθρων, την οποία ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και το ΚΚΕ.

Σχετικές ειδήσεις