ΕΛΛΑΔΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Άγρια επεισόδια στο Σύνταγμα - Μολότοφ στον Άγνωστο Στρατιώτη

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Άγρια επεισόδια στο Σύνταγμα - Μολότοφ στον Άγνωστο Στρατιώτη
Χάρης Γκίκας / NEWSBOMB.GR.

Νέος γύρος επεισοδίων «ξέσπασε» στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

Από εκτεταμένα επεισόδια σημαδεύτηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Νέα εστία επεισοδίων ξέσπασε στο Σύνταγμα μερικά λεπτά μετά τις 15:30, όταν διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκαν 10 προσαγωγές, ενώ, ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί ελαφρώς.

Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ απάντησαν με χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν. Μάλιστα, σημειώθηκαν και άγριες συμπλοκές, από τις οποίες προέκυψαν τραυματισμοί.

Στο συλλαλητήριο, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συμμετέχουν πάνω από 13.000 άνθρωποι. Δείτε φωτογραφίες του Newsbomb.gr με τραυματισμένους φοιτητές να δέχονται τις πρώτες βοήθειες και να οδηγούνται σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που βρίσκεται στην οδό Πανεπιστημίου.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν στην οδό Σταδίου, ενώ οι διαδηλωτές πήγαιναν προς τη Βουλή. Το συλλαλητήριο λαμβάνει χώρα εν όψει της αναμενόμενης αποψινής (08/03) ψήφισης του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας.

«Ώρα μηδέν» για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την ίδρυση και τη λειτουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, με τις εντάσεις φυσικά ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να μη λείπουν.

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής και των επίμαχων άρθρων, την οποία ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και το ΚΚΕ.

Σχετικές ειδήσεις