ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό-μαστροπό: Η ανώνυμη καταγγελία και τα ποσοστά που έπαιρνε

Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό-μαστροπό: Η ανώνυμη καταγγελία και τα ποσοστά που έπαιρνε
Αρχείου - Eurokinissi

Τι έδειξε η ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων για τον αστυνομικό

Αρχές Οκτωβρίου, ένα ανώνυμο τηλεφώνημα, ενός άνδρα αναφέρει στους άνδρες του Εσωτερικών Υποθέσεων ότι αστυνομικός με το όνομα "Π", ουκρανικής καταγωγής, ο οποίος υπηρετεί στον Πειραιά συμμετέχει σε οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας και εκδίδει αλλοδαπές γυναίκες, τις οποίες μεταφέρει σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής στα βόρεια προάστια.

Οι αστυνομικοί δίχως να χάσουν χρόνο ξεκίνησαν άμεσα την έρευνα προχωρώντας σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να διαπιστώσουν αν ισχύουν τα καταγγελλόμενα κι αν εμπλέκονται και άλλα άτομα.

Όπως προέκυψε από την ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων οι κεραίες «έδειξαν» τον αστυνομικό να κινείται κοντά στο ξενοδοχεία ημιδιαμονής. Συγκεκριμένα η ανάλυση και αξιολόγηση των δεδομένων της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου έδειξε ότι ο αστυνομικός στις 29 Οκτωβρίου και στις 10 Νοεμβρίου πήγε στο ξενοδοχείο και παρέμεινε στο σημείο για τουλάχιστον μια ώρα.

Από το Εσωτερικών Υποθέσεων συστήθηκε ειδική ομάδα για να προχωρήσει στην παρακολούθηση του αστυνομικού όπου διαπιστώθηκε η παρουσία του στο ξενοδοχείο απογευματινές ώρες στις 14 και στις 15 Μαρτίου.

Το απόγευμα της Πέμπτης στήθηκε αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό. Ο αστυνομικός ακινητοποιήθηκε και σε επί τόπου σωματική έρευνα, κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητού τηλεφώνου και το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων 500 ευρώ. Σε έρευνα στο σπίτι του κατασχέθηκαν δώδεκα φυσίγγια, χωρίς να δικαιολογείται η κατοχή τους, μια σιδερογροθιά, 7 ασύρματοι οι οποίοι ήταν συνδεδεμένοι με τη συχνότητα της αστυνομίας αλλά και 2.500 ευρώ.

Ο αστυνομικός ομολόγησε την πράξη του και ισχυρίστηκε πως για κάθε ραντεβού έπαιρνε 20 και 30 ευρώ. Επίσης όπως υποστήριξε προχωρούσε στις πράξεις αυτές τον τελευταίο χρόνο με περίπου δέκα διαφορετικές ενήλικες εκδιδόμενες, ρωσικής ή ουκρανικής καταγωγής, οι οποίες επισκέπτονταν εφήμερα την Ελλάδα για... αναψυχή. Όπως ισχυρίστηκε οι εκδιδόμενες γυναίκες τον εμπιστεύονταν, καθώς αισθάνονταν ασφάλεια και οικεία λόγω της επικοινωνίας τους στην ίδια γλώσσα.

Ο αστυνομικός προχωρούσε στη μεταφορά γυναικών με διαφορετικά αυτοκίνητα κάθε φορά εκμεταλλευόμενος την εργασία της γυναίκας του η οποία διατηρούσε εταιρεία με leasing αυτοκινήτων.

Ο 40χρονος Αστυφύλακας κατηγορείται μεταξύ άλλων για «Μαστροπεία κατ' εξακολούθηση».