ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Το νέο μήνυμα του πατέρα της Κυριακής και η μαρτυρία του αστυνομικού

Άγιοι Ανάργυροι: Το νέο μήνυμα του πατέρα της Κυριακής και η μαρτυρία του αστυνομικού

Ο πατέρας της Κυριακής που δολοφονήθηκε στους Αγίους Αναργύρους καλεί όλες τις γυναίκες να μιλάνε 

Ο πατέρας της Κυριακής δεν μπορεί να ξεχάσει τη δολοφονία της. Παρά τον πόνο για τον χαμό του παιδιού του που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων σφίγγει τα δόντια και στέλνει το δικό του μήνυμα στις κακοποιημένες γυναίκες, στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας να βρουν το κουράγιο να μιλήσουν. Να σωθούν...

Και παράλληλα ζητεί δικαιοσύνη για το παιδί του. Για την Κυριακή του που αναγκάστηκε να τη ντύσει νύφη στο τελευταίο της ταξίδι. Την ίδια ώρα ερωτήματα προκαλεί η μαρτυρία του αστυνομικού που κλήθηκε να φτάσει στο σημείο της δολοφονίας της Κυριακής, το βράδυ της 1ης Απριλίου. Στη μαρτυρία του αστυνομικού που έφερε στο φως το MEGA, ο εν λόγω αστυνομικός μίλησε για ενδοοικογενειακό επεισόδιο κάτι που διαψεύδεται από τα ηχητικά ντοκουμέντα με την τελευταία συνομιλία της Κυριακής με την ΕΛ.ΑΣ.

«Να μιλάνε όλα τα παιδιά, όλα τα κορίτσια, όλες οι γυναίκες στους δικούς τους ανθρώπους, να μην τα κρύβουν. Δεν έχω κάτι άλλο να σας πω. Μου βγαίνει θυμός και αρχίζω να απογοητεύομαι. Μιλήστε. Μιλήστε. Μιλήστε», τονίζει ο πατέρας της Κυριακής.

Στη συνέχεια, ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής είπε: «Η δολοφονία της κόρης μου προστίθεται στον κατάλογο των τόσων θυμάτων βίας που έχασαν την ζωή τους, γιατί οι δολοφόνοι τους πίστεψαν ότι είναι κτήματά τους και δεν πρέπει να έχουν ζωή μακριά από αυτούς. Στο πρόσωπο της κόρης μου Κυριακής αυτή τη στιγμή καθρεφτίζεται το πρόσωπο κάθε βασανισμένης κοπέλας, η οποία έχει έρθει αντιμέτωπη με τον δυνάστη της.

Δυστυχώς η μοίρα μου έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι και προσπαθώ αυτή τη στιγμή να ανασυντάξω τις δυνάμεις μου για να παλέψω για την δικαίωση του παιδιού μου και ταυτόχρονα νιώθω ότι παλεύοντας για τη δικαίωση αυτή θα σωθούν και θα δικαιωθούν χιλιάδες γυναίκες και οι οικογένειές τους θα αποφύγουν τελικά τη δική μου δυστυχία».

«Διαπιστώσαμε πως παλμούς είχε μόνο ο άνδρας»

Την ώρα που η 28χρονη Κυριακή Γρίβα βρισκόταν έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων και μιλούσε στο τηλέφωνο, ζητώντας ένα περιπολικό για να πάει σπίτι της, γιατί φοβόταν τον πρώην σύντροφό της, οι αστυνομικοί δεν καταλάβαιναν τι συνέβαινε.

Σύμφωνα με το MEGA, αστυνομικός περιγράφει τα όσα κλήθηκε να αντιμετωπίσει αμέσως μετά τη δολοφονία της Κυριακής.

«Στις 22:25 λάβαμε σήμα από το κέντρο ότι στην οδό Δημοκρατίας 90 υπήρχε ενδοοικογενειακό επεισόδιο μεταξύ πρώην συζύγων και ότι η καλούσα Κυριακή Γρίβα, φώναξε στο τηλέφωνο ότι τη μαχαίρωσαν και έκλεισε η γραμμή.

Στις 22:26 ανοίχτηκε δεύτερη κάρτα από τον αξιωματικό υπηρεσίας του ΑΤ Αγίων Αναργύρων που ανέφερε μαχαιρωμένα άτομα έξω από το τμήμα. Φτάσαμε μαζί με την ομάδα ΟΠΚΕ, όπου είδαμε τα άτομα και διαπιστώσαμε ότι παλμούς είχε μόνο ο άνδρας.

Προσπάθησα με αιμοστατικούς επιδέσμους και γάζες από διπλανό φαρμακείο να περιορίσω την αιμορραγία. Έως ότου φτάσει το ΕΚΑΒ, ο άνδρας έχει ανακτήσει μερικώς φυσιολογικούς παλμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Χειριστικός και μεθοδικός άνδρας»

Ο δράστης ήταν σύμφωνα με τους ψυχιατρους που τον εξέτασαν ένας χειριστικός και μεθοδικός άνδρας που αφού χώρισε με την 28χρονη και είδε ότι δεν πρόκειται να είναι ξανά δικιά του πήγε στο σπίτι της και την παρακολούθησε. Έστησε καρτέρι έξω από το σπίτι της και το βράδυ της Δευτέρας της αφαίρεσε τη ζωή με πέντε μαχαιριές έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

Ο ίδιος είχε φάκελο στην αστυνομία από το 2019 όπου είχε συλληφθεί για σωματική βλάβη, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων αλλά και εξύβριση. Έναν χρόνο αργότερα είχε συλληφθεί και για μικροποσότητα ηρωίνης ενώ σε βάρος του είχε δημιουργηθεί δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία και βιασμό, μετά από μήνυση της αδικοχαμένης Κυριακής, την οποία αργότερα απέσειρε.

Σχετικές ειδήσεις