Δύο μεταμοσχεύσεις καρδιάς στο Ωνάσειο

Newsbomb

Σε αναμονή για μόσχευμα βρίσκονται ακόμη 20 ασθενείς, από τους οποίους οι 9 με συστήματα υποστήριξης της καρδιάς.

Δύο επιτυχείς μεταμοσχεύσεις καρδιάς πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Ο πρώτος ασθενής, ηλικίας 38 ετών, έπασχε από ισχαιμική μυοκαρδιοπάθεια και εντάχθηκε στη λίστα αναμονής τον Ιούλιο του 2011. Το μόσχευμα προήλθε από δότη που νοσηλευόταν στην εντατική του Ερυθρού Σταυρού.

Ο δεύτερος ασθενής, ηλικίας 65 ετών, έπασχε από υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια και είχε ενταχθεί στη λίστα τον Ιούνιο του 2012. Ο ασθενής, δέχθηκε μόσχευμα καρδιάς από δότη που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Οι επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από την Ομάδα Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με επικεφαλής τον Διευθυντή της Μονάδας κ. Πέτρο Σφυράκη.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ευχαρίστησε τα δύο νοσοκομεία από τα οποία προήλθαν τα μοσχεύματα, καθώς και τις υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας που προσέφεραν το ελικόπτερο για μεταφορά του μοσχεύματος και της Ομάδας από το Νοσοκομείο της Λευκωσίας στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Συνολικά, από το 1998 έως σήμερα, εννέα ασθενείς του Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων του ΩΚΚ έχουν δεχθεί μοσχεύματα καρδιάς που έχουν προσφερθεί από την Κύπρο ενώ οκτώ Κύπριοι ασθενείς έχουν κάνει μεταμόσχευση καρδιάς στο Ωνάσειο. Δύο Κύπριοι ασθενείς είναι υποψήφιοι στη λίστα για μεταμόσχευση καρδιάς.

Αυτή τη στιγμή, 20 ασθενείς βρίσκονται στην αναμονή για μόσχευμα καρδιάς από τους οποίους οι 9, με συστήματα υποστήριξης της καρδιάς.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved