Χωρίς προβλήματα τα δρομολόγια των πλοίων

Newsbomb

Κανονικά εκτελούνται από το πρωί της Πέμπτης τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου μετά και την χθεσινή παρέμβαση του Πρωθυπουργού ο οποίος ζήτησε από τον υπουργό Ναυτιλίας να γίνει ο,τι είναι δυνατόν για να φύγουν τα πλοία.

Είχε υπάρξει την Τετάρτη το απόγευμα και παρέμβαση εισαγγελέα στο λιμάνι του Πειραιά ο οποίος ζήτησε από τους ναυτεργάτες να σταματήσουν τα μπλόκα καθώς είναι επιστρατευμένοι.

Σήμερα Πέμπτη θα συνεδριάσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

Οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων με δηλώσεις τους την Τετάρτη προειδοποίησαν ότι αν τα πληρώματα σε πλοία που οφείλουν δεδουλευμένα δεν εξοφληθούν έως το τέλος Ιουνίου, δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες δυναμικές κινητοποιήσεις μέσα στον Ιούλιο, με το ενδεχόμενο κήρυξης απεργιακής κινητοποίησης. Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών ζήτησαν η εξόφληση των χρημάτων να γίνει στο τέλος Ιουλίου, κάτι όμως που προκάλεσε την έντονη δυσφορία της ΠΝΟ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΝΟ το βράδυ της Τετάρτης «καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πρωτοφανή στάση της κρατικής εξουσίας και της εργοδοσίας οι οποίοι με απαράδεκτο, αδικαιολόγητο και εξοργιστικό τρόπο προσπάθησαν να λυγίσουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων οι οποίοι έχουν φτάσει σε σημείο απόγνωσης και εξαθλίωσης οι ίδιοι και οι οικογένειές τους αφού δεν έχουν πληρωθεί δεδουλευμένες αποδοχές πολλών μηνών και δεν μπορούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν και να καλύψουν τις ελάχιστες και βασικές βιοτικές τους ανάγκες».

Επίσης σήμερα Πέμπτη αντιπροσωπεία της ΠΝΟ αναμένεται να συναντηθεί με το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην ακτοπλοΐα.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved