ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα από τη φυλακή «διοικούσε» κύκλωμα trafficking και ναρκωτικών

Μέσα από τη φυλακή «διοικούσε» κύκλωμα trafficking και ναρκωτικών

Έξι Αλβανοί συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη σεξουαλική εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών και στη διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι έξι Αλβανοί, ηλικίας 25, 28, 32, 35, 41 και 56 ετών, μαζί με τέσσερις ακόμα συνεργούς τους που αναζητούνται, τα τελευταία τέσσερα τουλάχιστον χρόνια είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους με σκοπό την οικονομική και σεξουαλική εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών από χώρες κυρίως της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, ενώ παράλληλα διακινούσαν και ναρκωτικές ουσίες.

Αρχηγός της οργάνωσης ήταν ο 32χρονος συλληφθείς, ο οποίος μέχρι τον Μάρτιο του 2013 ήταν έγκλειστος στις φυλακές, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, από όπου και καθοδηγούσε τα άλλα μέλη του κυκλώματος.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη της σπείρας, έπειτα από καταγγελία δύο αλλοδαπών γυναικών, αλβανικής και ρωσικής καταγωγής.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας επέλεγαν γυναίκες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, και των Βαλκανίων (κατά κύριο λόγο από την Αλβανία) και εκμεταλλευόμενα την δεινή τους οικονομική κατάσταση, τις έπειθαν να έρθουν στην χώρα μας προκειμένου να εργαστούν. Μετά την άφιξή τους στη χώρα μας, τις υποχρέωναν, με απειλές για τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα, να εκδίδονται σε διάφορα «studio» (οίκους ανοχής).

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα χρηματικά ποσά που είχαν αποκομίσει από κάθε γυναίκα, ανέρχονται στα 100.000 με 200.000 ευρώ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
-Το ποσό των 20.140 ευρώ
-Έγγραφο τράπεζας για καταθέσεις 80.000 ευρώ και αποδεικτικά καταθέσεων και αποστολής χρηματικών ποσών στο εξωτερικό.
-Πλαστά νομιμοποιητικά και άλλα έγγραφα.
-Δεκαεννέα κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM .
Οι δύο αλλοδαπές γυναίκες χαρακτηρίστηκαν ως θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και τους παρασχέθηκε προστασία και αρωγή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.