ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο: Μαζεύουν καπάκια για να επιβιώσουν!

Απίστευτο: Μαζεύουν καπάκια για να επιβιώσουν!

Πατρινοί στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν ένα υποτυπώδες μεροκάματο, συλλέγουν από το δρόμο καπάκια από πλαστικά μπουκαλάκια τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούν για ανακύκλωση!

Μοιάζει απίστευτο, αλλά στην Ελλάδα της οικονομικής εξαθλίωσης και της απόγνωσης, οι πολίτες μηχανεύονται διάφορους τρόπους προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα ασήμαντο «χαρτζιλίκι»...

Το ποσό είναι αμελητέο, αν σκεφθεί κανείς ότι κάποιος για την περισυλλογή 1.000 καπακιών, θα λάβει από 30-50 ευρώ ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτά τα καπάκια.

Μάλιστα, το «κυνήγι» των καπακιών καλύπτει και πέπλο μυστηρίου, καθώς οι ενδιαφερόμενοι «μυούνται» από έμπιστους και φίλους, προκειμένου η μέθοδος να μην γίνει γνωστή σε πολλούς και υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός!

Τα περιζήτητα καπάκια, είναι τα πλαστικά πώματα από τα πλαστικά μπουκάλια νερού και αναψυκτικών, τα οποία πρέπει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αφού μαζευτούν, στην συνέχεια διατίθενται με άκρα μυστικότητα από τους «καπακοσυλλέκτες» σε εργοστάσιο ανακύκλωσης της Θεσσαλονίκης.