ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Άκη: Η Γκούντρουν ήθελε να πεθάνει ως Τσοχατζοπούλου

Δίκη Άκη: Η Γκούντρουν ήθελε να πεθάνει ως Τσοχατζοπούλου

Ήθελε να πεθάνει ως Τσοχατζοπούλου και όχι ως Γκούντρουν Μολντενχάουερ.

Αυτή την εκδοχή παρουσίασε σήμερα στο δικαστήριο ο συνήγορος της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου ως αιτία της σφοδρής διαμάχης του πρώην ζευγαριού διαψεύδοντας τον ισχυρισμό του Ν. Ζήγρα ότι η ρήξη έγινε για το «τίμημα» του διαζυγίου, το πόσο του οποίου ανήλθε στις 400.000 δολάρια.

«Η Γκούντρουν είχε ανέκαθεν παθολογική αγάπη στον πρώην υπουργό. Ακόμη δεν τον έχει ξεπεράσει, τον αγαπάει μέχρι και σήμερα. Τον Ζήγρα, δεν ήθελε να τον δει ούτε ζωγραφιστό, είχε απέχθεια στο πρόσωπο του. Έλεγε πάντα ότι ήταν η κακή συναναστροφή του άνδρα της. Όχι σε οικονομικό επίπεδο, αλλά γιατί πίστευε ότι του γνώριζε γυναίκες - ο Άκης Τσοχατζόπουλος, τη Βίκυ Σταμάτη, τη γνώρισε μέσω του Ζήγρα. Της το φύλαγε, λοιπόν, της Γκούντρουν, ο Ζήγρας…» είπε ο συνήγορος υπεράσπισης της Μιχάλης Δημητρακόπουλος προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Ζήγρα.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Δημητρακόπουλο ο ισχυρισμός Ζήγρα ότι παρέδωσε σε βαλίτσα στη Γκούντρουν, τα λεφτά του διαζυγίου, στο Hilton της Γενεύης, δεν μπορεί να αντικρουστεί: «μια σακούλα με λεφτά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί», αφού ότι οι «πολλές εκδοχές Ζήγρα ως προς το πόσο της βαλίτσας, καθιστούν ισχνή τη μαρτυρία».
«Από τον διάολο θα μπορούσε να πάρει χρήματα η Γκούντρουν, από τον Ζήγρα, όχι», σημείωσε εμφατικά ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ως προς το πόσο των 50.000 ευρώ που εμφανίστηκε να εμβάζει η Γκούντρουν στον πρώην υπουργό, ο κ, Δημητρακόπουλος, έκανε λόγο για απλή "εξυπηρέτηση" - της έδινε άλλωστε διατροφή ύψους 3.000 ευρώ τον μήνα.

Ο Ζήγρας λέει ψέματα

Να κλονίσει την αξιοπιστία του Νίκου Ζήγρα του μοναδικού κατηγορουμένου που έχει "μιλήσει" για τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ που διακινήθηκαν επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου επιχείρησε νωρίτερα ο συνήγορος υπεράσπισης του Γ. Κωνσταντάτου.

«Λέει ψέματα ο Ζήγρας όταν υποστηρίζει ότι σταμάτησε τη δράση του το 2005», υποστήριξε ο Ανδρέας Παπαρρηγόπουλος συνήγορος του Γ. Κωνσταντάτου για να συνεχίσει καταγγέλλοντας ότι ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου είχε παράνομη δράση ως το 2010, ανοίγοντας λογαριασμό για την εταιρεία Nulifild.

«Συντελείται κάτι άδικο εδώ να αξιολογούμε το ίδιο ποινικά τον Ν. Ζήγρα και τον Γ. Κωνσταντάτο που έβαλε δύο υπογραφές. Είναι άδικο», είπε ο συνήγορος ξεκαθαρίζοντας στο δικαστήριο ότι δεν γίνεται ο εντολέας του να συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση δεδομένου ότι η εταιρεία Blue bell (μέσω αυτής φέρεται ότι διακινήθηκε “μαύρο χρήμα” και μεταξύ άλλων αγοράστηκε το ακίνητο στη Δεινοκράτους) συστάθηκε το 1996, ενώ το 2005 αποκτήθηκε η Δεινοκράτους.

Η υπερασπιστική αυτή γραμμή είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις τόσο της έδρας, όσο του συνηγόρου του Νίκου Ζήγρα, Στέλιου Γκαρίπη.

Πρόεδρος ( Χρήστος Κατσιάνης): "Έχουν σχέση με τον εντολέα σας; Περιοριστείτε στις κατηγορίες".

Συνήγορος: "Καταλαβαίνω ότι δεν αρέσει αυτή η συζήτηση για την αξιοπιστία του Ζηγρα, αλλά έχω υπερασπιστικό καθήκον να τα πω όλα αυτά, δεν μπορούμε να έχουμε εδώ τον Ζηγρα και να μας κάνει μαθήματα δημοκρατίας".

Πρόεδρος:" Εμάς θα μας πείσει ο Ζηγρας η ο πελάτης σας ; Έχουμε ένα σωρό αλλά στοιχεία".

Συνήγορος: "τονίζω κάποια πράγματα προς το δικαστήριο, γιατί η κυρία εισαγγελέας έχει πει "εγώ πιστεύω τον Ζηγρα".

Γεωργία Αδειλίνη: "Ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει ισχυρισμό του Ζηγρα, που δεν έχει ενισχυθεί και με αλλά στοιχεία".

Συνήγορος: "ο Ζηγρας είπε αυτά που πίστευε ότι αποδεικνύονται, και απέκρυψε αλλά, έλα όμως που ήλθαν νέα στοιχεία μέσω δικαστικής συνδρομής...".

Πρόεδρος (προς τον κ. Γκαριπη, που διαμαρτύρεται):" κάντε υπομονή, έρχονται στοιχεία, έρχεται τσουνάμι!"

Διαβάστε επίσης:

Υπεράσπιση Ζήγρα: Αν ομολογούσε το 2004 θα το έστελναν στο ψυχιατρείο!

«Η λογίστρια του Άκη ήταν εξαρτημένη»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πώς ο Σμπώκος έγινε... «βοσκός» για τον Άκη

Υπεράσπιση Άκη: Το σπίτι στην Αρεοπαγίτου δεν είναι παλάτι!

Σκληρή μάχη να μην επιστρέψουν η Βίκυ και η Αρετή στη φυλακή

Πολιτική Αγωγή: ο Άκης εξευτέλισε διεθνώς την πατρίδα του!

Άκης σε πολιτική αγωγή: Να με λέτε υπουργό. Δεν είμαστε φιλαράκια

Συνήγορος Άκη: Εγκλεισμός δια βίου δεν προβλέπεται

Πολιτική Αγωγή: Υπάρχουν κι άλλα ποσά σε πολλές γωνιές της γης!