ΕΛΛΑΔΑ

«Αδειασαν» με φορτηγά τα σπίτια Παππά και Παναγιώταρου

«Αδειασαν» με φορτηγά τα σπίτια Παππά και Παναγιώταρου

Σε Αττική και περιφέρεια γίνονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό του οπλισμού, που σύμφωνα με μάρτυρα, διατηρούσε και έχει αποθηκεύσει η Χρυσή Αυγή. Οι έρευνες γίνονται από τις εξειδικευμένες ομάδες της Αντιτρομοκρατικής


Ο βαρύς οπλισμός που σύμφωνα με τον μάρτυρα φέρεται ότι διαθέτει η Χρυσή Αυγή, χρησιμοποιόταν για την εκπαίδευση μελών της οργάνωσης. Τα όπλα αυτά δεν είναι γνωστό σε ποιά περιοχή ακριβώς κρύβονται και πόσα είναι, αλλά σύμφωνα με τον ίδια μαρτυρία, είναι στρατιωτικού τύπου.

Εντύπωση προκαλούν καταθέσεις γειτόνων των Ηλία Παναγιώταρου και Χρήστου Παππά, σύμφωνα με τις οποίες οι δύο βουλευτές «άδειασαν» τα σπίτια τους μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ενώ ξεκινούσε η δικαστική διερεύνηση στον Άρειο Πάγο για τη δράση της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας.

Στη μαρτυρική κατάθεση του, πρόσωπο που διέμενε πάνω από το σπίτι του Χρήστου Παππά ανέφερε ότι την περασμένη Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου (ημέρα που διατάχθηκε η δικαστική έρευνα), αιφνιδιαστικά ο βουλευτής με τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους φορτώσανε τα πράγματα από το διαμέρισμά τους στη Μιχαήλ Γρηγορίου, αριθμός 21, σε τρία φορτηγά και μετακόμισαν.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια σπιτιού που νοίκιαζε ο Ηλίας Παναγιώταρος στου Παπάγου, ο βουλευτής στις 21 Σεπτεμβρίου εγκατέλειψε το διαμέρισμα χωρίς καμιά προειδοποίηση.

Ιδίατερη βαρύτητα πάντως από την ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό του οπλισμού έχει δοθεί στην Αττική και στις περιοχές που, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί, έκαναν εκπαίδευση σε «στίβους μάχης» μέλη της Χρυσής Αυγής.

Όπως λένε αστυνομικοί που παίρνουν μέρος στις έρευνες, δεν αποκλείεται ο βαρύς στρατιωτικός οπλισμός να βρίσκεται «κοντά στους χώρους εκπαίδευσης» για ευκολότερη και γρήγορη μεταφορά και για λόγους ασφάλειας, αφού η μικρή απόσταση από τους χώρους εκπαίδευσης περιόριζε και τον κίνδυνο να πέσουν σε κάποιο έλεγχο και να συλληφθούν.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει και από τις καταθέσεις των μαρτύρων - πρώην χρυσαυγιτών στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Ο ένας εξ αυτών αναφέρει:
«Πιθανολογώ ότι κατέχουν όπλα χωρίς άδεια, μέσα στα γραφεία των οργανώσεων φροντίζουν να μην υπάρχουν όπλα, αλλά μόνο ρόπαλα και κανένα μαχαίρι, ενώ θεωρώ ότι ο μεγάλος οπλισμός φυλάσσεται καλά σε αποθήκες, που βρίσκονται σε άγνωστη τοποθεσία».

Μια γυναίκα πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που επίσης κατέθεσε στις Αρχές, αναφέρεται σε χρήση πραγματικών πυρών κατά την εκπαίδευση των μελών της οργάνωσης και τονίζει:
«Πράγματι, γινόταν στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εγώ μάλιστα επρόκειτο να πάω σ' αυτή που θα γινόταν στη Σαλαμίνα, αλλά δεν πήγα γιατί μου έτυχε μια έκτακτη δουλειά, δηλαδή να φυλάξω αντί αμοιβής κάτι παιδάκια. Γνωρίζω όμως ότι η στρατιωτική εκπαίδευση ήταν ιδιαίτερα σκληρή και επικίνδυνη, αφού γινόταν χρήση και πραγματικών όπλων».

Αναφορικά με την εκπαίδευση και τον οπλισμό που μπορεί να διαθέτει η οργάνωση ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, είναι σαφής και αναφέρει στο πόρισμά του:
«Η στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση λαμβάνει χώρα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στη Μαλακάσα, τη Μάνδρα και τη Σαλαμίνα κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιούνται και διάφορα όπλα, τα οποία πιθανότατα φυλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρες σε άγνωστη τοποθεσία».

Αποκαλυπτικός είναι και ο διάλογος μεταξύ χρυσαυγιτών μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι οποίοι συζητούν για την στρατιωτικού τύπου, εκρηκτική ύλη C-4 και αναφέρουν:
Στέλεχος Α: Έχουν βγάλει για εσένα τίποτα επώνυμα ή όχι;
Στέλεχος Β: Ναι, έχουν βάλει στις εφημερίδες στις τηλεοράσεις στα πάντα.
Στέλεχος Α: Βάλανε;
Στέλεχος Β: Ναι τα μ....
Στέλεχος Α: Δεν μου λες, ε σπίτι είσαι δηλαδή τώρα;
Στέλεχος Β: Ναι
Στέλεχος Α: Ναι
Στέλεχος Β: Για πήγαινε λίγο στο ντουλάπι σου. Μήπως έχεις κανένα C-4 να μου δώσεις;
Στέλεχος Α: C-4;
Στέλεχος Β: Ναι
Στέλεχος Α: Δεν τα έχω στο ντουλάπι, έχω κάτι άλλα C-4 να σου δώσω.

Διαβάστε επίσης:

Στον ανακριτή σήμερα Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος και Μίχος

Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση μετά τη σύλληψη της Χρυσής Αυγής

Γιώργος Ρουπακιάς: «Η γυναίκα μου με έβαλε 10 χρόνια ακόμη μέσα»

Τα ευρήματα στο σπίτι του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χ.Παππά (pics)

ΕΛ.ΑΣ.: Αυτές είναι οι κλήσεις τη βραδιά που δολοφονήθηκε ο Φύσσας

Χειροπέδες σε τρεις πρώην φρουρούς βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Σαμαράς: Η ηγεσία της Χ.Α. θα δικαστεί για εγκληματικές ενέργειες

«Σφαγή» μέσα στη Χρυσή Αυγή για τη νέα ηγεσία

ΕΛ.ΑΣ.: Αυτές είναι οι κλήσεις τη βραδιά που δολοφονήθηκε ο Φύσσας

Το πιστόλι του Παναγιώταρου χρησιμοποιήθηκε στην κηδεία του Ντερτιλή

«Μιχαλολιάκος και συλληφθέντες βουλευτές είχαν διευθυντικό ρόλο»

Πατέλης για Ρουπακιά: Τι πήγε και έκανε ο μ...κας, κατέστρεψε τα πάντα

Σοκάρουν οι διάλογοι που κατέγραψε ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής

«Αν μας βγάλουν εκτός νόμου έχουμε 100 έτοιμους να πέσουνε!»