ΕΛΛΑΔΑ

Αυτό είναι το εγχειρίδιο μίσους της Χρυσής Αυγής

Αυτό είναι το εγχειρίδιο μίσους της Χρυσής Αυγής

Το σχέδιο που θα βγάλει τη Χρυσή Αυγή από το περιθώριο και θα την κάνει αποδεκτή περιγράφεται στις 16 σελίδες του εγχειριδίου που απευθύνεται στα μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, το 16σελιδο εγχειρίδιο φαίνεται να έχει ιερή θέση και σημασία για τον πυρήνα της Χρυσής Αυγής αλλά και εκείνο που ουσιαστικά έδινε οδηγίες και εντολές για την οργάνωση αλλά και την τακτική του κόμματος.

Σε αυτές τις δεκαέξι σελίδες περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια οι τακτικές της Χρυσής Αυγής προκειμένου να βγει από το περιθώριο τόσων χρόνων στην ελληνική κοινωνία αναπτύσσοντας δράσεις αλλά και «ιερές δομές» που οι σύντροφοι πρέπει να προστατεύσουν

«Όλοι είμαστε φορείς του αγώνα και ο αγώνας δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς μαχητές πιστούς, ακούραστους και σκληρούς. Ο αγώνας μεταφράζεται ως... απάντηση στον εχθρό προξενώντας του ανάλογες ή και σημαντικότερες βλάβες» αναφέρεται στο κείμενο.

Βασικά κριτήρια για την επιλογή των «μαχητών» είναι το «υψηλό ηθικό» και η «πειθαρχία». Αυτά είναι, άλλωστε, και τα «προσόντα» με τα οποία οι στρατολογούνταν τα νέα μέλη στα τάγματα εφόδου: «Η πεποίθησή μας στην τελική νίκη πρέπει να είναι χαλύβδινη και η συνειδητή συλλογική υπακοή μας στις προσταγές της πίστης μας, που είναι η πειθαρχία, πρέπει να είναι ασάλευτη. Ανάμεσά μας δεν χωρούν ηττοπαθείς και απείθαρχοι».

«Στόχος» για την επέκταση του νεοναζιστικού δικτύου ήταν και είναι οι περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα φτώχειας, ανεργίας και εγκληματικότητας.
"Οφείλουμε να μαχόμαστε σε περιοχές και χώρους και ομάδες που ο εχθρός δεν φτάνει από αδιαφορία, λάθος εκτίμηση ή αδυναμία. Έτσι γινόμαστε εμείς οι πιο δυνατοί (...) Ο πατριωτισμός είναι το στερνό κίνητρο που μπορεί να ερεθίσει το αισθητήριο του λαού πιο πέρα από το ατομικό και ιδιοτελές συμφέρον, γι' αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται κατά κόρον παράλληλα με όλες τις θέσεις μας (...) Πρέπει να βολιδοσκοπούμε τις πολιτικές καταστάσεις που επηρεάζουν μεγάλες λαϊκές μάζες που ψάχνουν για λύσεις".

xr.avgi 1

«Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όπως προκύπτει από τις αναφορές, όποιος διαφωνεί και αντιδρά με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, αυτομάτως βρίσκεται στο στόχαστρο:

"Όταν αρνηθεί να δεχθεί τα ολοφάνερα νοήματα της εθνικοσοσιαλιστικής αλήθειας, δεν πρέπει να υπάρχει γι' αυτόν οίκτος, σεβασμός ούτε περιφρόνηση. Γι' αυτό η προπαγάνδα μας είναι πέρα από την πατριωτική της λαμπρότητα, παράλληλα μια απόλυτη ανθρωπιστική πράξη (...) Σήμερα όποιος δεν είναι εναντίον μας είναι μαζί μας τυπικά. Αύριο όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας ουσιαστικά και θα πληρώσει κακοπιστία του με το ίδιο και χειρότερο τίμημα (...) Δεν πρέπει να λησμονούμε κανένα χτύπημα, καμία ύβρη, καμία προσβολή. Μα, παράλληλα, είναι καθήκον μας να ξέρουμε πότε και πώς θα το ανταποδώσουμε καίρια και ουσιαστικά".

dfasgsdsa

«Να αφανίζεται»

Eάν ο "εχθρός" κάνει επίθεση πρέπει να υπάρχουν "δέκα δράσεις απέναντι στον ένα χαλαρότερο στόχο- αποδέκτη, ώστε να μειώνεται, εξευτελίζεται, αφανίζεται να αδυνατίζει στο μέγιστο μέτρο του εφικτού..."

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακιστέος ο 37χρονος που κάλεσε τον δολοφόνο του Φύσσα

Ελεύθερη η σύζυγος Ρουπακια και ακόμη δύο για την υπόθεση της Χ.Α.

Ο Χρήστος Παππάς φορά περιβραχιόνιο με την γερμανική σβάστικα (photo)

«Έριξε στον Καιάδα» το παρελθόν του για να γλιτώσει τη φυλακή

Στον Κορυδαλλό ο Χρήστος Παππάς

To χειρόγραφο μήνυμα του Χ. Παππά μέσα από τα κρατητήρια

Συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για τη θεωρία των «δύο άκρων»!

Επιστρέφει από τις ΗΠΑ ο Σαμαράς

Η πρώτη νύχτα στις φυλακές Κορυδαλλού για Μιχαλολιάκο και Λαγό

Η επίθεση στο Πέραμα «δένει» τη Χρυσή Αυγή

«Συνελήφθη ψευδόμενος ο Μιχαλολιάκος»

Δικηγόρος Παππά: Τότε ήταν 18 χρονών