ΕΛΛΑΔΑ

Η πρώτη νύχτα στις φυλακές Κορυδαλλού για Μιχαλολιάκο και Λαγό

Η πρώτη νύχτα στις φυλακές Κορυδαλλού για Μιχαλολιάκο και Λαγό

Από χθες το απόγευμα βρίσκονται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Γιάννης Λαγός.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA οι συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής θα είναι απομονωμένοι σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο των γυναικείων φυλακών (οι οποίες πλέον δεν υπάρχουν εκεί), ο οποίος χρησιμοποιούνταν ως εργαστήρια.

Και οι δυο οδηγήθηκαν σε κελιά των φυλακών που ανακατασκευάστηκαν με διαδικασίες «εξπρές», ενώ σήμερα στον ίδιο χώρο θα μεταφερθεί και ο Χρήστος Παππάς που επίσης κρίθηκε προφυλακιστέος μετά τη χθεσινή απολογία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που έγινε γνωστό ότι οι δυο φτάνουν στο κτήριο, οι κρατούμενοι άρχισαν να φωνάζουν, να βρίζουν και να χτυπούν τα κάγκελα.

Η επιλογή των γυναικείων φυλακών κρίθηκε ως η ασφαλέστερη για τον Ν. Μιχαλολιάκο και τον Γ. Λαγό. Ο Γιώργος Πατέλης δε θα μείνει πολύ στον Κορυδαλλό, άμεσα θα μεταφερθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου, μαζί με τον Γιώργο Ρουπακιά.

Το σενάριο να οδηγηθούν οι υπόδικοι της Χρυσής Αυγής σε κελιά σε πτέρυγα των ανδρικών φυλακών αποκλείστηκε εξ αρχής. Εκεί άλλωστε κρατούνται αλλοδαποί αλλά και μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής και ο βουλευτής της Γιάννης Λαγός θα προαυλίζονται έτσι μόνοι τους, χωρίς να μπορούν δηλαδή να έρθουν σε επαφή με τους άλλους «επώνυμους» της γυναικείας πτέρυγας.

Ανάμεσά στους παραπάνω βρίσκονται οι πρώην υπουργοί Άκης Τσοχατζόπουλος και Ντίνος Μιχαηλίδης (πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου) που κρατούνται για την υπόθεση του μαύρου πολιτικού χρήματος από μίζες για την υπογραφή εξοπλιστικών.

«Δεν έχει καμία οπτική ή ακουστική επαφή με τους άλλους χώρους», αναφέρει ο Αντώνης Αραβαντινός, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι κανένας προνομιούχος χώρος. «Δεν έπαιξε ποτέ αυτό το ενδεχόμενο να μεταφερθούν στις αντρικές. Δεν θα έχουν με κανέναν επαφή. Είναι αυτόνομα κτήρια. Θα προαυλίζονται μαζί», πρόσθεσε. Και ξεκαθάρισε ότι στο κάθε κελί ο καθένας έχει δική του τηλεόραση. Το επισκεπτήριο είναι δύο φορές την εβδομάδα για τους συγγενείς και για τους δικηγόρους κάθε μέρα.

Ο κ. Αραβαντινός είπε επίσης ότι η μεταφορά των δύο χθες καθυστέρησε για να τοποθετηθούν και τα καρτοτηλέφωνα.

Διαβάστε επίσης:

Η επίθεση στο Πέραμα «δένει» τη Χρυσή Αυγή

Στη φυλακή η ηγεσία της Χρυσής Αυγής

«Συνελήφθη ψευδόμενος ο Μιχαλολιάκος»

ΤΩΡΑ: Η μεταγωγή του προφυλακιστέου Χρήστου Παππά στη ΓΑΔΑ (vid)

Στη γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλλού Μιχαλολιάκος και Λαγός

Στη φυλακή ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Χρυσή Αυγή: «Άδικη και αντισυνταγματική η προφυλάκιση του αρχηγού»

Στη φυλακή και ο Γιώργος Πατέλης

Πώς αντέδρασε η Ζαρούλια στην προφυλάκιση του Μιχαλολιάκου

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Τα διεθνή ΜΜΕ για την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου