ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή η ηγεσία της Χρυσής Αυγής

Στη φυλακή η ηγεσία της Χρυσής Αυγής

«Δεν τελειώνει η Χρυσή Αυγή» είπε ο Χρήστος Παππάς, εκτοξεύοντας απειλές για τους «προδότες» την ώρα που έμπαινε στα τζιπ της αντιτρομοκρατικής.

Στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκαν χθες και ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Πειραιά, Γιάννης Λαγός. Στο Μαλανδρίνο, ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στους δύο ανακριτές και δύο εισαγγελείς ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.

Έτσι, επί 32 ενταλμάτων σύλληψης που έχουν εκδοθεί από την πρώτη ημέρα της υπόθεσης, υπάρχουν 5 προφυλακίσεις (Μιχαλολιάκος, Παππάς, Λαγός, Πατέλης και μια υπαστυνόμος), 18 είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος, 4 αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές και 5 συλλήψεις ατόμων των οποίων η περίπτωση είναι στον ανακριτή και αναμένεται να βγει απόφαση για το εάν θα προφυλακιστούν ή όχι.

Ο Χ. Παππάς επιχείρησε να αντικρούσει το «βαρύ κατηγορώ» της Δικαιοσύνης υποστηρίζοντας ότι η δίωξη εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες. Ωστόσο ανακριτές και εισαγγελείς έδειξαν το δρόμο της φυλακής στον «υπαρχηγό» της οργάνωσης.

Είναι ο δεύτερος κατά σειρά βουλευτής μετά τον Γιάννη Λαγό που προφυλακίζεται για την εγκληματική δράση της οργάνωσης, ενώ είναι η πρώτη φορά που αρχηγός κόμματος, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, οδηγείται σιδηροδέσμιος στον Κορυδαλλό.

Ο Χρήστος Παππάς είχε μεταφερθεί με σχεδόν τρεις ώρες καθυστέρηση από την προγραμματισμένη ώρα στην Πρώην Σχολή Ευελπίδων.

Προσερχόμενος στα Δικαστήριο φώναξε προς τους δημοσιογράφους ότι «η Χρυσή Αυγή θα κατέβει στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν».

Σε ειδικό ανακατασκευασμένο χώρο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού κρατούνται πλέον ο αρχηγός της «εγκληματικής οργάνωσης» Χρυσή Αυγή Ν. Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Γ. Λαγός

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο θα προαυλίζονται μόνοι τους χωρίς την παρουσία άλλων κρατουμένων, προκειμένου όπως κρίθηκε από τους αρμοδίους των φυλακών, να αποτραπεί ενδεχόμενη σύρραξη μεταξύ κρατουμένων, δεδομένου ότι οι περισσότεροι έγκλειστοι του Κορυδαλλού είναι αλλοδαποί, ενώ στην πρώτη πτέρυγα κρατούνται καταδικασθέντες για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Ταυτόχρονα το δρόμο για τις φυλακές Μαλανδρίνου παίρνει ο Γ. Πατέλης με τον οποίο ο Γ. Ρουπακιάς είχε πολλές συνομιλίες αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ενώ η ανθυπαστυνόμος θα μεταφερθεί στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, κρίθηκε προφυλακιστέος για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο Νίκος Μιχαλολιάκος - Τα στοιχεία που οδήγησαν στην προφυλάκισή του

Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής ολοκλήρωσε την μαραθώνια απολογία του, η οποία κράτησε 5 ώρες, λίγο πριν τις 02:00 τη νύχτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις, από τον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης σε σταθερά τηλέφωνα, που έγιναν μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, αφορούσαν αριθμούς που ο ίδιος (Μιχαλολιάκος) έχει παραχωρήσει στα γραφεία του κόμματος και επομένως, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, δεν αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος πυρηνάρχης συνομίλησε με τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής φέρεται να ζήτησε από την ανάκριση να προχωρήσει σε άρση του «ουσιαστικού απόρρητου» ώστε να παραδοθούν εφόσον υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας «κατά το χρονικό διάστημα από την 10:13 π.μ., της 18/9/ 12013 (το πρωί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα) έως και την 12 :37 μ.μ. σταθερή τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο, λαμβάνει πλήθος εισερχόμενων κλήσεων από τηλέφωνο που ανήκει στον πυρηνάρχη.

Το καταλυτικό στοιχείο που οδήγησε τελικά στην απόφαση για προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε με τον Γιώργο Πατέλη, αλλά και ένα SMS που δέχθηκε στο κινητό του τηλέφωνο, από τον επίσης προφυλακισμένο βουλευτή, Γιάννη Λαγό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, μπορεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος να δήλωσε στην απολογία του ότι το βράδυ του φόνου του Φύσσα ο ίδιος έπεσε νωρίς για ύπνο και ξύπνησε μετά τη 1 το μεσημέρι, ωστόσο λίγα λεπτά με τη δολοφονία ήταν σε ανοιχτή γραμμή, μέσω του κινητού του, με τον Γιάννη Λαγό, ο οποίος ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Γιώργο Πατέλη, ο οποίος με τη σειρά του ενημερωνόταν από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Ο πρώτος κρίκος είναι το τηλεφώνημα του Ρουπακιά στον Πατέλη, ο οποίος είναι στη φυλακή. Στη συνέχεια ο Πατέλης φαίνεται να επικοινωνεί με τον Λαγό και αυτός με τον Μιχαλολιάκο.

Όμως στον κύκλο των επικοινωνιών παρεμβάλλεται και ένα γραπτό μήνυμα. Συγκεκριμένα μετά τη δολοφονία ο Γιάννης Λαγός (βρίσκεται στη φυλακή) δέχεται ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό του. Αυτό – σύμφωνα με τη δικογραφία – είναι από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, ο οποίος δήλωσε ότι κοιμόταν από τις 9. Μόλις λαμβάνει το SMS παίρνει αμέσως τηλέφωνο τον κ. Μιχαλολιάκο.

Οι πρώτες αντιδράσεις για την απόφαση

«Επίορκα ανθρωπάκια αποφάσισαν την προφυλάκιση« ήταν η πρώτη αντίδραση του Μιχάλη Αρβανίτη, βουλευτή και δικηγόρου της Χρυσής Αυγής.

«Είσαι ένα διαμάντι» φώναζε η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια τη στιγμή που ο προφυλακιστέος γγ της Χρυσής Αυγής έφευγε από το κτίριο της Ευελπιδων.

gynaika


Από την πλευρά της, η κόρη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ουρανία Μιχαλολιάκου, είπε στον πατέρα της «μην λυγίζεις».

Ελεύθεροι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος-Προφυλακιστέος ο Λαγός

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν την Τετάρτη το πρωί οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, ενώ προφυλακιστέος κρίθηκε μόνο ο Γιάννης Λαγός.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ και απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Στους Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο επιβλήθηκε μόνο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

«Συνελήφθη ψευδόμενος ο Μιχαλολιάκος»

ΤΩΡΑ: Η μεταγωγή του προφυλακιστέου Χρήστου Παππά στη ΓΑΔΑ (vid)

Στη γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλλού Μιχαλολιάκος και Λαγός

Στη φυλακή ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Χρυσή Αυγή: «Άδικη και αντισυνταγματική η προφυλάκιση του αρχηγού»

Στη φυλακή και ο Γιώργος Πατέλης

Πώς αντέδρασε η Ζαρούλια στην προφυλάκιση του Μιχαλολιάκου

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Τα διεθνή ΜΜΕ για την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου