ΕΛΛΑΔΑ

Ανακριτές: Στόχος της Χρυσής Αυγής η κατάλυση του πολιτεύματος

Ανακριτές: Στόχος της Χρυσής Αυγής η κατάλυση του πολιτεύματος

Για απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας και εσχάτη προδοσία ενδέχεται να κατηγορηθεί η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με το διαβιβαστικό των ανακριτών που έφτασε στη Βουλή με αίτημα την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και του Στάθη Μπούκουρα

Ακόμη και για απόπειρα κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος (εσχάτη προδοσία) ενδέχεται να διωχθούν οι κατηγορούμενοι για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το σχετικό παραπεμπτικό έγγραφο των δύο ανακριτών κ.κ. Γεωργουλέα και Παπακώστα προς τη Βουλή των Ελλήνων με το οποίο ζητούν την άρση της ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα.

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο σκοπός της Χρυσής Αυγής:

«...Ήταν εξαρχής και παραμένει, όπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις, η κατάλυση του δημοκρατικού Πολιτεύματος (κατά παράβαση των άρθρων 134επ. του Ποινικού Κώδικα...».

Μάλιστα κατά την κρίση των ανακριτών «προκύπτουν και στοιχεία για ενδείξεις τέλεσης και άλλων εγκλημάτων από τους έξι βουλευτές, που είναι ήδη κατηγορούμενοι και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος...».

Σε βάρος δε όλων των βουλευτών, σύμφωνα με τους ανακριτές, «έχουν προκύψει κατά την κρίση μας αποχρώσεις ενδείξεις ενοχής για την αποδιδόμενη σε αυτούς κακουργηματική πράξη, απολύτως δικαιολογούσες τη λήψη περιοριστικών μέτρων (προσωρινή κράτηση, περιοριστικοί όροι) κατ΄ εφαρμογήν των διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας...».

Όπως εξηγούν, από εξέταση και άλλων προστατευομένων μαρτύρων προέκυψαν και νέα στοιχεία σε βάρος των βουλευτών Γερμενή, Μπούκουρα και Ηλιόπουλου. Για τον πρώτο περιγράφεται ρόλος επιλογής των «νεοσύλλεκτων». «Ο βουλευτής Κορινθίας», αναφέρουν, «διατηρεί και αποθηκεύει οπλισμό, ενώ ο Ηλιόπουλος αποτελεί σημαντικό στέλεχος ιδεολογικής κατήχησης των νεοσύλλεκτων...».

Η Οργάνωση Χρυσή Αυγή, αναφέρουν οι ανακριτές, «η οποία είχε μορφή κλειστής ολιγάριθμου ομάδα ιδεολογικής επιμόρφωσης εθνικοσοσιαλιστών (ναζιστών) και εξέδιδε το περιοδικό ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ιδρύθηκε το έτος 1987...

Η εν λόγω ομάδα, από την αρχή είχε ως επικεφαλής τον κατηγορούμενο, Νίκο Μιχαλολιάκο, ενώ την ίδια χρονιά διαχωρίστηκε το πολιτικό τμήμα από το επιχειρησιακό τμήμα...

Και τα δυο τμήματα όμως διοικούνταν από την ίδια ηγετική ομάδα...». Ως κυρίαρχος, τονίζουν οι ανακριτές , αναγνωρίζεται ο Αρχηγός, η εξουσία του οποίου είναι κατά τα πρότυπα του Adolf Hitler, απόλυτος, απεριόριστος και αδιαμφισβήτητος...

Σε ιδεολογικό επίπεδο η Οργάνωση υπεραμύνεται της φυλετικής καθαρότητας της Αρίας Φυλής και οι μη ανήκοντες σε αυτήν είναι υπάνθρωποι και σε αυτούς συγκαταλέγονται οι μετανάστες, οι αλλοδαποί, οι Ρομά, οι ομοφυλόφιλοι... Η βία είναι το μήνυμα της Χρυσής Αυγής, επαναλαμβάνουν οι ανακριτές, και όχι απλώς μέσον.

Διαβάστε εδώ το διαβιβαστικό των ανακριτών στη Βουλή

Διαβάστε επίσης:

Έτοιμος να «σπάσει» τη σιωπή του ο άνθρωπος που κάλεσε το τάγμα εφόδου

Την Πέμπτη ξανά ενώπιον των ανακριτών ο Γ. Ρουπακιάς

Ανοίγουν οι λογαριασμοί της Χρυσής Αυγής

Τι είπε στην απολογία του ο Γιώργος Ρουπακιάς

Στις φυλακές Μαλανδρίνου ο Γιώργος Ρουπακιάς

Τα τηλέφωνα «έδωσαν» τους πέντε που μίλησαν με τον Ρουπακιά