ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται στην Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης

Έρχονται στην Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης

Εφοδιασμένοι με πανό και με... μαγκούρες ταξιδεύουν οι αγρότες της Κρήτης για το πανελλαδικό συλλαλητήριο.


Πάνω από 1000 αγρότες της Κρήτης αναμένεται να φτάσουν τις πρωινές ώρες στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου συμμετάσχουν στο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο.

Από νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, οι αγρότες του Ηρακλείου και του Λασιθίου βρ'εθηκαν στο λιμάνι για να επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής για να δώσουν ένα ηχηρό "παρών" στο συλλαλητήριο.

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ, Γ. Τζωρτζάκης δήλωσε στο cretalive ότι οι κρητικοί αγρότες θα δώσουν ένα δυναμικό "παρών" στην Αθήνα.

"Έχουμε μαζευτεί πολλοί αγρότες και αρκετοί που δεν ήταν καν εγγεγραμμένοι στις λίστες με τα άτομα που ήθελαν να συμμετάσχουν. Είμαστε τόσοι πολλοί που δεν ξέρω καν αν θα φύγει το πλοίο στις 9.30 ή αν θα υπάρχει κάποια καθυστέρηση", ανέφερε ο κ. Τζωρτζάκης δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι εκτός από το πάθος που έχουν για την αυριανή κινητοποίηση είναι εφοδιασμένοι με τα πανό τους αλλά και με... μαγκούρες!

Σήμερα, Παρασκευή, στις 12:00, προγραμματίζεται πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που στη Βουλή θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ.

Ωστόσο, την "μάχη" των αγροτών στηρίζουν εκτός από την Περιφέρεια και το δήμο Ηρακλείου και οι περισσότεροι φορείς του Ηρακλείου.

Πηγή: cretalive.gr