Συνήγορος του Πολίτη: Απάλλαξε διαφημιστική από την καταβολή τελών στο δήμο Αθηναίων

Newsbomb

Υπέρ διαφημιστικής εταιρίας αποφάνθηκε ο Συνήγορος του Πολίτη, απαλλάσσοντάς την από την υποχρέωση καταβολής τελών στο δήμο Αθηναίων για διαφημίσειςσε σταθµούς, στάσεις και οχήματα των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Η διαφημιστική εταιρία απευθύνθηκε προς την ανεξάρτητη Αρχή, διαμαρτυρόμενη επειδή η διεύθυνση εσόδων του δήμου Αθηναίων ερμηνεύοντας σχετική διάταξη υποστήριξε ότι η εταιρία δεν μπορεί να απαλλαγεί από το τέλος που αφορούσε διαφημίσεις προϊόντων, τις οποίες είχε τοποθετήσει για λογαριασμό πελατών της

Σύμφωνα με το δήμο Αθηναίων, η απαλλαγή είναι δυνατή, μόνο στην περίπτωση των ΔΕΚΟ, που εκτελούν συγκοινωνιακό έργο για τις διαφημίσεις που αφορούν στις δραστηριότητές τους και όχι για τις διαφημίσεις εμπορικών προϊόντων που γίνονται για λογαριασμό τρίτων.

Το θέμα έφτασε στον Συνήγορο του Πολίτη ο οποίος αποφάσισε ότι είναι θέμα ερμηνείας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Ανεξάρτητης Αρχής, ο σκοπός του νόμου είναι με την απαλλαγή από το τέλος των διαφημίσεων να γίνουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ελκυστικά στην διαφήμιση.

Κατόπιν της εισήγησης του Συνηγόρου, ο δήμος Αθηναίων γνωστοποίησε ότι δεν θα προβεί στην βεβαίωση του τέλους σε βάρος της διαφημιστικής εταιρείας.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved