ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν σπίτια,δρόμοι και χωράφια στην Ξάνθη (photos&videos)

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν σπίτια,δρόμοι και χωράφια στην Ξάνθη (photos&videos)

Χιονισμένα βουνά, πλημμυρισμένα σπίτια, δρόμοι,χωράφια αλλά και εγκλωβισμένα ζώα σε κτηνοτροφικές μονάδες του νομού ήταν τα προβλήματα που προκάλεσε το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας ποτυ πλήττει από το απόγευμα της Παρασκευής (6/3/2015) τον νομό Ξάνθης.

Η συνεχή βροχόπτωση σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους προκάλεσαν δεκάδες προβλήματα στον κάμπο της Ξάνθης. Αντίστοιχο είναι και το σκηνικό του καιρού στην Κομοτηνή όπου παρατηρήθηκαν προβλήματα με τα συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας να επεμβαίνουν για να βοηθήσουν τους κατοίκους των δύο νομών.

Δεκάδες ήταν οι κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Ξάνθη για αντλήσεις υδάτων. Ο Δήμος Τοπείρου κλήθηκε να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων, καθώς τα στραγγιστικά κανάλια που επί χρόνια έχουν μείνει ακαθάριστα, πλημμύρισαν και ως αποτέλεσμα το συσσωρευμένο νερό «έπνιξε» τα χωράφια και ξεχείλισε στο οδόστρωμα σε διάφορα σημεία.

Κάτοικοι στο Δασοχώρι αλλά και στο Εράσμιο απομάκρυναν τα νερά από τα τις αυλές των σπιτιών τους με δικά τους μέσα, ενώ παράλληλα οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα.

Αρκετές ήταν οι κτηνοτροφικές μονάδες που εγκλωβίστηκαν στους δήμους Τοπείρου και Αβδρών από τα συσσωρευμένα ύδατα.

Μετά την περαιτέρω επιδείνωση των καιρικών φαινομένων από το πρωί του Σαββάτου (7/3/2015) συνεργεία τόσο του Δήμου Τοπείρου όσο και της Περιφέρειας προχώρησαν στη διάνοιξη δρόμων, ώστε να εκτονωθεί το συσσωρευμένο νερό αλλά και στον καθαρισμό ορισμένων εκ των στραγγιστικών καναλιών.

Την ίδια στιγμή ήδη από το βράδυ της Παρασκευής (6/3) ορεινοί οικισμοί της Ξάνθης αλλά και της Ροδόπης ντύθηκαν στα λευκά, με τη χιονόπτωση να συνεχίζεται και το πρωί του Σαββάτου. Σε ορισμένα σημεία παρατηρήθηκαν κατολισθήσεις, χωρίς ωστόσο να έχουν καταγραφεί πολύ σοβαρά προβλήματα.

Πηγή: thrakitoday.com

Σχετικές ειδήσεις