ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Εκατοντάδες εργαζόμενοι τίμησαν την Πρωτομαγιά στα Ιόνια Νησιά

Ζάκυνθος: Εκατοντάδες εργαζόμενοι τίμησαν την Πρωτομαγιά στα Ιόνια Νησιά

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα πήραν μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης για την Εργατική Πρωτομαγιά που πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα Ιόνια Νησιά.

Στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκαν δυο συγκεντρώσεις και πορείες από το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο του νησιού. Στις πορείες που ακολούθησαν πήραν μέρος εκατοντάδες εργαζόμενοι τιμώντας την ημέρα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την Κέρκυρα, όπου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ανέφερε ότι «η 1η Μαΐου είναι μια ημέρα για τη διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού». «Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι παρούσα, δίνοντας το σύνθημα για τα δικαιώματα στη Δημοκρατία, την ευημερία και την εθνική ανεξαρτησία» ανέφερε και σημείωσε: «Εγώ προσωπικά, πιστεύω, ότι τίποτα δεν χαρίζεται. Είναι υποχρέωση μας να είμαστε παρόντες στις εκδηλώσεις μνήμης για την Πρωτομαγιά και προχωράμε όλοι μαζί για ένα μέλλον φωτεινό και αισιόδοξο».

Στη Ζάκυνθο, μέλη του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου συγκεντρώθηκαν το πρωί μπροστά από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου και λίγο αργότερα ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης. Άλλη μία συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το κτίριο της Περιφερειακής ενότητας Ζακύνθου.

Στην Κεφαλονιά, το Εργατικό Κέντρο πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αργοστολίου. Μετά το πέρας της πορείας τα μέλη του Εργατικού Κέντρου του νησιού κατέθεσαν στεφάνια σε μνημείο εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς τον Μάιο του 1944.

Στη Λευκάδα, το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις στην κεντρική πλατεία του νησιού.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα θέματα για την Πρωτομαγιά

Σχετικές ειδήσεις