Ένταση στο ΑΠΘ - Κουκουλοφόροι με ρόπαλα μπήκαν στο πανεπιστήμιο

Newsbomb

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου από το πρωί διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές

Ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε στο ΑΠΘ το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Μαΐου, όπου διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες 20 με 30 άτομα με κουκούλες, κράνη και ρόπαλα, έκαναν την εμφάνισή τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια ανάμεσα στους κουκουλοφόρους και στους φοιτητές που βρίσκονταν μέσα στις σχολές για τις εκλογές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι κουκουλοφόροι βγήκαν από την Πολυτεχνική σχολή και κατευθύνθηκαν προς την Γεωπονική, όπου έσπασαν τραπέζια και επιτέθηκαν στους παρευρισκόμενους. Αυτή τη στιγμή έχει διακοπέι η εκλογική διαδικασία.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο άτομα ηλικίας 21 και 28 ετών οι οποίοι και υποβάλλονται σε εξετάσεις στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Γύρω από το Πανεπιστήμιο έχει αναπτυχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ οι κουκουλοφόροι εξακολουθούν να κινούνται στο εσωτερικό της σχολής.

Ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι και οι δύο τραυματίες έφθασαν περπατώντας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, ενώ φέρουν ο ένας ένα θλαστικό τραύμα και ο άλλος κάποιες κρανιοπροσωπικές κακώσεις. Και στους δύο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και γίνονται περαιτέρω εξετάσεις, προκειμένου οι γιατροί να κρίνουν αν θα χρειαστεί να νοσηλευτούν. Οι τραυματίες δήλωσαν στο ιατρικό προσωπικό ότι τα αντικείμενα με τα οποία χτυπήθηκαν ήταν ένα κράνος και πλακάτ.

Ένταση και στο Παιδαγωγικό Αθήνας

Την ίδια ώρα ένταση προκλήθηκε στο Παιδαγωγικό Αθήνας (κτίριο παλαιού Χημείου), στην οδό Ναυαρίνου, όταν κουκουλοφόροι προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα με καδρόνια και πυροσβεστήρες.

Πανούσης: Όχι σε ένα αστυνομοκρατούμενο, αλλά όχι και σε ένα ανεύθυνο πανεπιστήμιο

O αναπληρωτής Υπουργός Προστασία του Πολίτη Γιάννης Πανούσης σχολίασε τα επεισόδια στο ΑΠΘ, αμέσως μετά από το τέλος της συνάντησής του με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

"Πρέπει η ακαδημαϊκή κοινότητα να παίρνει την ευθύνη της διαχείρισης. Αλίμονο αν κάθε φορά που γίνονται φοιτητικές εκλογές ή εξετάσεις καλείται η αστυνομία να λύσει το θέμα. Είναι θέμα ωριμότητας του ακαδημαϊκού και φοιτητικού κινήματος να τα λύνει", όπως τόνισε ο κ. Πανούσης.

Φοιτητικές εκλογές με φόντο τις αλλαγές στην Παιδεία

Με φόντο το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, για τα «Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση» και τις γενικότερες αλλαγές, που αναμένεται να φέρει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, πραγματοποιούνται σήμερα, Τετάρτη, οι φοιτητικές εκλογές στα πανεπιστήμια της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved