ΕΛΛΑΔΑ

Κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΕΕ από πρώην συμβασιούχους

Κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΕΕ από πρώην συμβασιούχους

Για τρίτη ημέρα βρίσκονται υπό κατάληψη τα γραφεία του ΟΑΕΕ από συμβασιούχους του οργανισμού.

Οι απολυμένοι συμβασιούχοι ζητούν να εκτελεστεί η δικαστική απόφαση που τους δικαιώνει και να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους.

Πρόκειται για άτομα που δούλεψαν ως συμβασιούχοι στον ΟΑΕΕ από το 2008 έως το 2010 οπότε και έληξαν και δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάληψη δεν εμποδίζει τη λειτουργία των υπηρεσιών του οργανισμού, καθώς οι συμβασιούχοι παραμένουν στο χώρο της αίθουσας συνεδριάσεων του ΔΣ του ΟΑΕΕ.

Οι εν λόγω συμβασιούχοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν, καθώς διατάχθηκε η επαναπρόσληψή τους. Ωστόσο, η απόφαση δεν εφαρμόστηκε από την προηγούμενη διοίκηση του οργανισμού, αλλά ούτε και από τη σημερινή μέχρι στιγμής.

Οι πρώην συμβασιούχοι δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι να δικαιωθούν και τονίζουν ότι η επαναπρόσληψή τους αποτελεί προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, δήλωσε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ότι δεν αποκλείεται η ομάδα των απολυμένων να ακολουθήσει το παράδειγμα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να δικαιωθούν, καθώς όπως λένε και οι ίδιες, όπως και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ επέστρεψαν στα πόστα τους, εκτός από τους ίδιους.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων