ΕΛΛΑΔΑ

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο το απόγευμα στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο το απόγευμα στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Με αφορμή τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Κίνηση«Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», διοργανώνει αντιφασιστικό συλλαλητήριο το απόγευμα της Παρασκευής (25/9).

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν στις 18 Σεπτεμβρίου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ) στην οποία συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ, διοργανώνει αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Το κάλεσμα είναι για τις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ομονοίας ενώ μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Στην ανακοίνωσή της, η Κίνηση, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στη φυλακή για πάντα οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι άλλο ένα νόμιμο κόμμα, αλλά μια δολοφονική συμμορία που φορά το μανδύα κοινοβουλευτικού κόμματος. Ούτε στη Βουλή, ούτε στα ΜΜΕ, ούτε στους Δήμους έχουν καμία δουλειά. Η θέση τους είναι να είναι στη φυλακή για πάντα οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Γι αυτό απαιτούμε να προχωρήσει η δίκη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά».

«Στη μάχη ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια και στους εκβιασμούς των δανειστών-τοκογλύφων δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο στη δημαγωγία της Χρυσής Αυγής, μιας εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης που μέσα στην κρίση επιχειρεί να ξεφύγει από την απομόνωση, φορώντας το μανδύα του "νόμιμου" πολιτικού κόμματος. Η συντριβή των ναζί της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα θα στείλει μήνυμα σε όλη την Ευρώπη πως η απειλή του φασισμού μπορεί να τσακιστεί» αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Σχετικές ειδήσεις