ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής ο ρόλος της συντρόφου του Πετρακάκου

Στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής ο ρόλος της συντρόφου του Πετρακάκου

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται η 36χρονη σύντροφος του Γιώργου Πετρακάκου, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσία σε δρόμο του Βόλου.

«Η 36χρονη σύντροφος του Γιώργου Πετρακάκου νοίκιασε το διαμέρισμα - κρησφύγετο στο Βόλο όπου βρέθηκαν το καλάσνικοφ, το πιστόλι και οι πλαστές ταυτότητες με τα πραγματικά της στοιχεία, καθώς δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές. Παράλληλα εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή της σε ληστείες της συμμορίας του Διστόμου, αλλά και σε τρομοκρατικές ενέργειες, όπως στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη και στην Ισραηλινή πρεσβεία».

Τα λόγια του αξιωματικού της αντιτρομοκρατικής «δείχνουν» ότι οι αρχές ερευνούν με μεγάλη προσοχή το ρόλο της 36χρονης συντρόφου του συνεργού του Νίκου Μαζιώτη όχι μόνο σε ληστείες, αλλά και για πιθανή συμμετοχή της στον εκτελεστικό βραχίονα τρομοκρατικής οργάνωσης. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι μέρος των χρημάτων από τις ληστείες που έκανε ο Πετρακάκος κατέληγε στο λεγόμενο «επαναστατικό» ταμείο, αφού εκτός από δεξί χέρι του Μαζιώτη, είχε σχέσεις και με τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα.

Ψάχνουν γιάφκες σε Βόλο, Φθιώτιδα και Αθήνα

Οι αστυνομικοί από το πρωί της Πέμπτης ψάχνουν εξονυχιστικά για οπλισμό σε δύο σπίτια και σε λυόμενο στο Βόλο, σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή αλλά και σε μία αγροικία στο Μώλο Φθιώτιδας.

Από τη βαλλιστική εξέταση που θα γίνει θα διαπιστωθεί εάν το καλάσνικοφ και το πιστόλι που βρέθηκαν στο κρησφύγετο του Πετρακάκου είναι «καθαρά», ενώ οι άνδρες της σήμανσης ερευνούν για αποτυπώματα και DNA για να εντοπίσουν ασύλληπτους συνεργούς του. Στο «μικροσκόπιο» της αστυνομίας έχουν μπει ακόμα τα πέντε οχήματα που εντοπίστηκαν στα σπίτια που χρησιμοποιούσαν ο Πετρακάκος, η σύντροφος του και τα δύο αδέλφια που συνελήφθησαν με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιτρομοκρατική έφθασε στα ίχνη του συνεργού του Μαζιώτη, από μία επικοινωνία του Σπύρου Δραβίλα που αυτοκτόνησε λίγο πριν από την επιχείρηση στην Νέα Αγχίαλο τον περασμένο Μάϊο, με ένα από τα δύο αδέλφια, τα οποία δεν είναι σεσημασμένα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον έναν από τους δύο αδελφούς με ένα μικρό φορτηγό να κάνει μετακόμιση από την περιοχή του Μώλου Φθιώτιδας στον Βόλο, όπου έμενε και συνελήφθη ο Γιώργος Πετρακάκος.

Καταζητούμενος... Πετρακάκος

Ο καταζητούμενος Γιώργος Πετρακάκος, φρόντιζε να δείχνει οικογενειάρχης... πρόσωπο υπεράνω υποψίας. Κυκλοφορούσε σαν να μην συμβαίνει τίποτα στο κέντρο του Βόλου, ενώ για να μην αναγνωριστεί είχε αφήσει μούσι και είχε παχύνει. Στο διαμέρισμα - κρησφύγετο στο Βόλο έμενε μαζί με τη σύντροφο του και τα δύο τους ανήλικα παιδιά. Όπως διαπιστώθηκε μάλιστα η γυναίκα του είναι η αδελφή του αντιεξουσιαστή Τάσου Θεοφίλου, ο οποίος είναι φυλακισμένος για την φονική ληστεία στην Πάρο το 2012, με θύμα 53χρονο οδηγό ταξί, πρώην γαμπρό της Βίκυς Μοσχολιού.

Ο Γιώργος Πετρακάκος, όπως λένε οι αστυνομικοί, είναι άκρως επικίνδυνος κακοποιός. Τον Απρίλιο του 2008, είχε σκοτώσει αστυνομικό κατά τη διάρκεια ληστείας σε τράπεζα στον Χολαργό, με πιστόλι που είχε βρεθεί στην κατοχή του Βασίλη Παλαιοκώστα. Μάλιστα, πριν από δύο χρόνια είχε κλέψει αυτοκίνητο, στη Θεσσαλονίκη, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην απαγωγή του βιομήχανου Μυλωνά, στην οποία εγκέφαλος ήταν ο δραπέτης Παλαιοκώστας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ήταν μέλος της συμμορίας που έκανε πάνω από δέκα κινηματογραφικές ληστείες, ανάμεσα τους και αυτή στο Δίστομο, όπου οι δράστες διέφυγαν με φουσκωτό και περίπου 400.000 ευρώ. Στη συμμορία του Διστόμου συμμετείχαν ακόμη ο Σπύρος Χριστοδούλου, ο ληστής με τα μαύρα Γρηγόρης Τσιρώνης, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά απο επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής πέρυσι τον Μαιο στη Νέα Αγχίαλο, αλλά και ο συνεργός του Παλαιοκώστα Σπύρος Δραβίλας, ο οποίος αυτοκτόνησε με καλάσνικοφ λίγα λεπτά πριν εισβάλουν οι αστυνομικοί στο κρησφύγετο της συμμορίας.

Σχετικές ειδήσεις