ΕΛΛΑΔΑ

Πετούσαν τα λαθραία τσιγάρα στη θάλασσα για να μην τους πιάσει το Λιμενικό (photos)

Πετούσαν τα λαθραία τσιγάρα στη θάλασσα για να μην τους πιάσει το Λιμενικό (photos)

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντόπισε το Λιμενικό Σώμα, το βράδυ της Παρασκευής (6/11) σε πλοίο με σημαία Τανζανίας, το οποίο βρισκόταν ανοιχτά της Ιεράπετρας αλλά και πεταμένα στη θάλασσα.

Το παράνομο φορτίο έγινε αντιληπτό όταν ελικόπτερο του Λιμενικού -μετά από σχετικές πληροφορίες- εντόπισε 5,5 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας ένα φορτηγό πλοίο να εκφορτώνει ποσότητα λαθραίων τσιγάρων σε αλιευτικό σκάφος.

Στην επιχείρηση που ακολούθησε, ακινητοποιήθηκε το φορτηγό πλοίο "Rosetta" σημαίας Τανζανίας και στελέχη του Λιμενικού επιβιβάστηκαν σε αυτό, όπου διαπίστωσαν ότι δύο από τα τέσσερα εμπορευματοκιβώτια που μετέφερε, περιείχαν λαθραία τσιγάρα.

Από την έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε το αλιευτικό σκάφος αλλά και 2.092 κούτες τσιγάρων τις οποίες είχαν πετάξει στη θάλασσα τα δύο μέλη του πληρώματος του αλιευτικού, μόλις είδαν τους λιμενικούς να πλησιάζουν.

Συνελήφθησαν τα δύο μέλη του πληρώματος του αλιευτικού καθώς και τρία ακόμα άτομα τα οποία εντοπίστηκαν σε αγροικία στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού όπου βρίσκονταν φορτηγά έτοιμα να φορτώσουν τα λαθραία τσιγάρα.

Το πλοίο, συνοδεία πλωτού σκάφους του Λιμενικού, αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Σητείας ή του Ηρακλείου για την ακριβή καταμέτρηση των κοντέινερ με τα λαθραία τσιγάρα και τη σύλληψη των μελών του πληρώματος ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό πιθανόν και άλλων εμπλεκομένων ατόμων στην υπόθεση.

Σχετικές ειδήσεις