ΕΛΛΑΔΑ

Αργολίδα: Σε εξέλιξη αγροτικές κινητοποιήσεις - Αποκλείστηκε η Εθνική Οδό Άργους-Ναυπλίου

Αργολίδα: Σε εξέλιξη αγροτικές κινητοποιήσεις - Αποκλείστηκε η Εθνική Οδό Άργους-Ναυπλίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται αγροτική κινητοποίηση στην Αργολίδα, όπου αγρότες και κτηνοτρόφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας και έχουν κάνει κατάληψη στην εθνική οδό 'Αργους - Ναυπλίου αποκλείοντας την κυκλοφορία.

μάδα αγροτών και κτηνοτρόφων περί τα διακόσια περίπου άτομα, συγκεντρώθηκαν στην εθνική οδό 'Αργους - Ναυπλίου, στο ύψος της Δαλαμανάρας και με ογδόντα περίπου τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα από τις 12.30 σήμερα μετά το μεσημέρι, έχουν καταλάβει το οδόστρωμα της εθνικής κι έχουν αποκλείσει την κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Τις τελευταίες δύο ώρες η κυκλοφορία μεταξύ των δύο πόλεων της Αργολίδας διεξάγεται μέσω μικρής παρακαμπτήριας οδού.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται τόσο για το σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση, όσο και για το φορολογία των αγροτών σημειώνοντας ότι δεν αντέχουν το υψηλό κόστος φορολόγησης και πρέπει να μπει φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης για να μην καταρρεύσει η πρωτογενής παραγωγή της χώρας.

Οι αγρότες σε δηλώσεις τους υπογράμμισαν ότι «θα στρατοπεδεύσουμε στα μπλόκα και δεν θα επιτρέψουμε το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς».