ΕΛΛΑΔΑ

Σταμάτησαν λόγω καιρού οι έρευνες για αγνοούμενους στο ναυάγιο της Καλολίμνου

Σταμάτησαν λόγω καιρού οι έρευνες για αγνοούμενους στο ναυάγιο της Καλολίμνου

Οι πολύ ισχυροί άνεμοι, που φτάνουν και τα 8 μποφόρ, οδήγησαν στη προσωρινή διακοπή της επιχείρησης διάσωσηςτου Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή όπου τα ξημερώματα της Παρασκευής (22/01)είχε βυθιστεί ιστιοφόρο σκάφος, παρασύροντας στο θάνατο 35 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και 11 παιδιά.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή, ανάγκασαν σήμερα το Λιμενικό να σταματήσει προσωρινά τις έρευνές του στη θάλασσα βορειανατολικά της Καλολίμνου, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων του ιστιοφόρου σκάφους, που βυθίστηκε χθες τα ξημερώματα στο σημείο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, μεταφέροντας άγνωστο, μέχρι στιγμής, αριθμό μεταναστών και προσφύγων.

Την περιοχή -όπου οι άνεμοι φθάνουν και τα 8 μποφόρ- δεν μπορεί να προσεγγίσει σκάφος του Λιμενικού αλλά ούτε να επιχειρήσουν δύτες της Ομάδας Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού, προκειμένου να αποπειραθούν να ερευνήσουν το ναυαγισμένο σκάφος.

Πληροφορίες ανέφεραν χθες, ότι το ιστιοφόρο βρίσκεται σε αρκετά μέτρα βάθος.

Οι νεκροί από το ναυάγιο ανέρχονται σε 35, καθώς το απόγευμα ανασύρθηκε η σορός ακόμη μίας γυναίκας. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 26 άτομα (22 άνδρες και 4 γυναίκες) και έχουν περισυλλεγεί 35 σοροί (17 γυναίκες, 7 άνδρες και 11 παιδιά).

Οι διασωθέντες αλλά και οι σοροί των άτυχων μεταναστών και προσφύγων έχουν μεταφερθεί στην Κάλυμνο.