ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Πορεία με γουρούνια στο κέντρο της πόλης έκαναν οι αγρότες (pics&vids)

Ρέθυμνο: Πορεία με γουρούνια στο κέντρο της πόλης έκαναν οι αγρότες (pics&vids)

Αγρότες και κτηνοτρόφοι του Ρέθυμνου έβαλαν μπροστά τα… γουρούνια και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Όπως αναφέρει το rethemnosnews.gr, oι αγρότες είχαν ζωγραφίσει με τα βασικά χρώματα των κομμάτων τις πλάτες των γουρουνιών, τα παρομοίαζαν με πολιτικούς και φώναζαν ότι «βγήκαν στους δρόμους για να σας ζητήσουν ψήφους». Ιδιαίτερες ήταν οι αιχμές κατά του κυβερνώντος κόμματος.

Η πορεία προκάλεσε εντύπωση σε όλο τον κόσμο που χαμογελούσε στη θέα των τριών μικρών γουρουνιών που προπορεύονταν στην κεντρική λεωφόρο Κουντουριώτη.

Ωστόσο, οι κινητοποιήσεις είχαν ξεκινήσει νωρίτερα με την Τράπεζα Πειραιώς, πρώην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος, να μπαίνει στο στόχαστρο των αγροτών οι οποίοι απέκλεισαν και τα τρία υποκαταστήματα που διατηρεί στο Ρέθυμνο. Από τους διαδηλωτές δε «γλίτωσε» τον αποκλεισμό ούτε η τράπεζα Αττικής, η οποία είναι ακριβώς απέναντι από το υποκατάστημα της Πειραιώς στη Λ. Κουντουριώτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες που εδώ και μέρες είχαν αποκλείσει τον κόμβο στο Ατσιπόπουλο, με απόφασή τους από την Τρίτη (8/2) έχουν αποκλείσει τα γραφεία της ΔΟΥ, ενώ σήμερα προχώρησαν και σε αποκλεισμό των τριών υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς και του υποκαταστήματος της τράπεζας Αττικής.

Ο αποκλεισμός των τραπεζών ξεκίνησε από τα δυτικά με τους αγρότες να κάνουν κατάληψη πρώτα στο υποκατάστημα της Πειραιώς στη Λ. Σταμαθιουδάκη, κατόπιν κατευθύνθηκαν στο δεύτερο υποκατάστημα στη Λ. Κουντουριώτη, όπου απέκλεισαν και το υποκατάστημα της τράπεζας Αττικής και συνέχισαν με το τρίτο κατάστημα της Πειραιώς στην περιοχή της Καλλιθέας.

Σχετικές ειδήσεις