ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών στη δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών στη δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο

Αμετακίνητοι στις αρχικές τους θέσεις, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ στις 8 το βράδυ, σε γενική συνέλευση θα καθορίσουν την παραιτέρω στάση, κάνοντας ταυτόχρονα και τον απολογισμό της δράσης τους μέχρι σήμερα. Τονίζεται ότι οι συμμετέχοντες στα μπλόκα των προαναφερόμενων περιοχών, αναμένουν την απάντηση στο αίτημα που κατατέθηκε από τη Νίκαια για νέα συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη.

Στο πλαίσιο αυτό, το σημερινό πρόγραμμα κινητοποιήσεων στη Δυτική Μακεδονία, που αριθμεί εννέα μπλόκα, είναι σύμφωνα με τον συντονιστή των οκτώ εξ αυτών, Δημήτρη Μόσχο το εξής:

- Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία(24ωρος αποκλεισμός από τις 11 το πρωί) και Νίκης με την πΓΔΜ (10:00-16:00 και 18:00-00:00 αποκλεισμός). Τονίζεται ότι όταν δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο, οι επικεφαλής των μπλόκων στα τελωνεία, δίνουν «ελευθέρας» για εκτόνωση της κατάστασης, αλλά κυρίως για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των αυτοκινητιστών.

- Γρεβενά-πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα 12:00-16:00 και στα δύο ρεύματα και οι παρακαμπτήριοι.

- Νεάπολη Τσοτυλίου (14:00-19:00).

- Στο 'Αργος Ορεστικό κάθετα στην Εγνατία, στον δρόμο προς Καστοριά, 09:00-18:00 αποκλεισμός και σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη 09:00 -18:00.

- Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12:00-13:00, ενώ επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο μπλόκο αποτελεί και το μοναδικό από την Δυτική Μακεδονία που παραμένει στους κόλπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.

Σε επ΄αόριστον αποκλεισμό προχώρησαν από τις 17: 00 χθες οι συμμετέχοντες στο μπλόκο που έχουν στήσει στον κόμβο Αντιγόνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Διαμάντω Κρητικού.

"Μόλις έγιναν γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε χθες μερίδα αγροτών με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ομόφωνα αποφασίσαμε το κλείσιμο" επισήμανε η ίδια και πρόσθεσε: «δεν θέλουμε να ταλαιπωρούμε τον κόσμο και τους αυτοκινητιστές, αλλά πρέπει επιτέλους να γίνει σαφές ότι αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή μας».

Σχετικές ειδήσεις