ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη για παροχή βοήθειας στη Μεγαλόπολη που «πνίγηκε» από την κακοκαιρία

Σύσκεψη για παροχή βοήθειας στη Μεγαλόπολη που «πνίγηκε» από την κακοκαιρία

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Τρίπολη προκειμένου να καθοριστούν οι διαδικασίες παροχής βοήθειας στους πληγέντες από την κακοκαιρία του Σαββάτου (25/6) στη Μεγαλόπολη.

Το πρωί της Δευτέρας (27/06) θα βρεθεί στην Τρίπολη κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ.

Εκεί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με την έκταση των καταστροφών που σημειώθηκαν από την κακοκαιρία, που έπληξε το Σάββατο την Μεγαλόπολη, την Τρίπολη και χωριά του δήμου Βόρειας Κυνουρίας αλλά και να καθοριστούν οι διαδικασίες παροχής βοήθειας στους πληγέντες.

Οι απεσταλμένοι της κυβέρνησης θα συναντηθούν στα γραφεία της Περιφέρειας με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, όπου θα ενημερωθούν για το μέγεθος και την έκταση των καταστροφών.

Ο υφυπουργός θα προεδρεύσει σύσκεψης για να καθοριστούν οι διαδικασίες παροχής βοήθειας στους πληγέντες και ακολούθως, θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.

Χθες Κυριακή στην Περιφέρεια πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη με τους δημάρχους Μεγαλόπολης, Βόρειας Κυνουρίας, εκπροσώπους της δημοτικής αρχής Τρίπολης, φορείς και υπηρεσίες της Τρίπολης, της Μεγαλόπολης και της Βόρειας Κυνουρίας, όπου έγινε μία συνολική αποτίμηση των καταστροφών που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην ολική καταστροφή που συντελέσθηκε σε αγροτικές καλλιέργειες και υποδομές και υπογράμμισε, πως ήταν ένα πρωτοφανές γεγονός τόσο για τα ιστορικά δεδομένα όσο και για την χρονική περίοδο που συντελέσθηκε.

Συμπλήρωσε δε, ότι η Περιφέρεια και οι υπηρεσίες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τα φυσικά φαινόμενα, προκειμένου να προστατευθούν οι πολίτες και οι περιουσίες τους από την ισχυρή θεομηνία που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και να καταστραφούν υποδομές.

Το νερό έφθασε μέσα σε 7 ώρες τα 191 χιλιοστά, με την Πυροσβεστική να απεγκλωβίζει 12 άτομα, κυρίως ηλικιωμένους, από ισόγεια σπίτια στην πόλη και στο χωριό Περιβόλια.