ΕΛΛΑΔΑ

Στοιχεία - σοκ: Δεκατρείς νεκροί και 498 τραυματίες σε τροχαία στην Αττική μόνο σε ένα μήνα

Στοιχεία - σοκ: Δεκατρείς νεκροί και 498 τραυματίες σε τροχαία στην Αττική μόνο σε ένα μήνα

Βαρύς «φόρος αίματος» στην άσφαλτο στην Αττική τον Φεβρουάριο 2017 - Μέσα σε ένα μήνα «έσβησαν» σε τροχαία 13 άνθρωποι - Εκατοντάδες οι τραυματίες - Στοιχεία - σοκ από την Τροχαία Αττικής - Ποια τα αίτια των τροχαίων

Λίγες μόνο ημέρες μετά την ασύλληπτη τραγωδία στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας με τους τέσσερις νεκρούς, τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής για τον αριθμό των θυμάτων που «έσβησαν» τον περασμένο μήνα σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα προκαλούν σοκ.

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 13 τραυματίστηκαν σοβαρά και 485 ελαφρά, σε 432 τροχαία που σημειώθηκαν τον Φεβρουάριο 2017, στην Αττική.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση προτεραιότητας και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς. Παράλληλα, η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και τους επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Επίσης, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν 27.792 παραβάσεις από τις οποίες οι 886 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

-924 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 95 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος

-2.324 παραβάσεις ορίου ταχύτητας.

-637 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

-1.493 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου.

-801 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

-1.546 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Σχετικές ειδήσεις