ΕΛΛΑΔΑ

Δέκα χρόνια από το θάνατο του Σ. Καζαντζίδη

Δέκα χρόνια από το θάνατο του Σ. Καζαντζίδη
Μία από τις κορυφαίες- αν όχι η κορυφαία- λαϊκές φωνές που πέρασαν από την χώρα μας, ο Στέλιος Καζαντζίδης, «έσβησε» πριν από δέκα χρόνια...

Μία από τις κορυφαίες- αν όχι η κορυφαία- λαϊκές φωνές που πέρασαν από την χώρα μας, ο Στέλιος Καζαντζίδης, «έσβησε» πριν από δέκα χρόνια.

Γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1931 στη Νέα Ιωνία. Με τη μοναδική υφή της φωνής του κατάφερε να εκφράσει τις αγωνίες, τους φόβους, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς ανθρώπων.

Τo 1965 κι ενώ βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του, αποφάσισε να εγκαταλείψει τα νυχτερινά κέντρα. Τήρησε την επιλογή του αυτή ως το τέλος της ζωής του και η μόνη επαφή με το κοινό ήταν μέσω των δίσκων του. Για κάποιο διάστημα και αυτή η επικοινωνία διακόπηκε, λόγω προβλημάτων που είχε με τη δισκογραφική εταιρεία «Μίνως».

Ωστόσο, στη δισκογραφία επανήλθε, έπειτα από 12 χρόνια απουσίας, το 1987, συνεργαζόμενος με τους Τάκη Σούκο, Λευτέρη Χαψιάδη, Θανάση Πολυκανδριώτη, Θοδωρή Καμπουρίδη, Μάκη Ερημίτη, Αντώνη Βαρδή, Σώτια Τσώτου και άλλους σημαντικούς δημιουργούς.

«Έφυγε» από τη ζωή στις 14 Σεπτεμβρίου 2001, σε ηλικία 70 ετών, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.