Απεργία ΠΝΟ: Προσοχή! «Νεκρά» τα λιμάνια - Δεμένα για 24 ώρες όλα τα πλοία (pics-vids)

Απεργία ΠΝΟ | Ειδήσεις: «Παρέλυσαν» οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες - Κλειστό το λιμάνι του Πειραιά από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας (03/09) έως και τις 06:00 το πρωί της Τρίτης - Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της οδηγείται η ΠΝΟ - Το μεσημέρι οι οριστικές αποφάσεις - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο
Απεργία ΠΝΟ: Προσοχή! «Νεκρά» τα λιμάνια - Δεμένα για 24 ώρες όλα τα πλοία (pics-vids)
3'

Ρεπορτάζ: Αμέλια Αναστασάκη

Την οριστική απόφασή της να προχωρήσει τελικά στην πραγματοποίηση της εικοσιτετράωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλα τα πλοία των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών υλοποίησε σήμερα Δευτέρα (03/09/2018), η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). με προοπτική κλιμάκωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Δευτέρας, τα μέλη της ΠΝΟ θα αποφασίσουν για την περαιτέρω κλιμάκωση ή μη των κινητοποιήσεων.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

1pno1
1pno2

Δείτε τι δήλωσε για την απεργία της ΠΝΟ, ο πρόεδρος της Π.Ε.Ν.Ε.Ν., Αντώνης Νταλακογιώργος, στο CNN Greece:

1pno2

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Νταλακογιώργου στον ΣΚΑΪ:

1pno2

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του προέδρου της Πανελλήνια Ένωση Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Α.Θ.Ε.Ν.), Λευτέρη Σαριδάκη, σχετικά με την απεργία:

1pno2

Η τελευταία συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) με την ένωση των ακτοπλόων στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας για το θέμα της υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα στην ακτοπλοΐα ήταν άκαρπη.

Οι ακτοπλόοι στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (31/8) πρότειναν αύξηση 1% από τις αρχές Σεπτεμβρίου και άλλο 1% από 01/06/2019 κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση της ΠΝΟ, που έχει ήδη προαναγγείλει από την Τετάρτη (29/8) 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, με προοπτική κλιμάκωσης.

«Η απόφαση για την πραγματοποίησης της απεργίας, θα δημιουργήσει προβλήματα στο ταξιδιωτικό κοινό» έχει τονίσει ο ΣΕΕΝ σε ανακοίνωσή του καλώντας την ΠΝΟ να επανεξετάσει τη θέση της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), Μιχάλης Σακέλης, προσπάθησε να παραβρεθεί στη συνεδρίαση της ΠΝΟ, όμως υπήρξαν αντιδράσεις από μέλη ναυτεργατικών σωματείων και αποχώρησε.

«Η αρνητική, μέχρι σήμερα, συμπεριφορά της εργοδοτικής πλευράς και οι προσπάθειες των αυτόκλητων "καλοθελητών" για τη δημιουργία καταστάσεων κοινωνικού αυτοματισμού σε βάρος του κλάδου μας προκάλεσαν και πυροδότησαν την έντονη οργή όλων των ναυτεργατών» ανέφερε, σε ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ στην οποία προσθέτει: «Η κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά ότι αποκλειστικά υπεύθυνη γι' αυτές τις καταστάσεις είναι η ίδια η εργοδοσία, η οποία με την αθέμιτη τακτική κωλυσιεργία της, που ακολούθησε και ακολουθεί, και εμμένοντας στις στείρες διαπραγματευτικές της θέσεις αρνούμενη να χορηγήσει ουσιαστική αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών επί οκτώ συνεχόμενα χρόνια, χωρίς να υποτιμάται η σημασία και των λοιπών εκκρεμούντων αιτημάτων του κλάδου μας, έσπρωξε στην κυριολεξία στη λήψη της απόφασης για κήρυξη και πραγματοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης στις 3-9-2018 με προοπτική κλιμάκωσης».

Σημειώνεται, ότι η ΠΝΟ ζητάει 5% αύξηση στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας με το επιχείρημα ότι εδώ και οκτώ χρόνια δεν έχουν λάβει καμία αύξηση παρά τις δυσκολίες του επαγγέλματος, ενώ οι ακτοπλόοι, από την πλευρά τους, ισχυρίζονται ότι δεν μείωσαν τους μισθούς των ναυτικών όπως έγινε σε άλλους κλάδους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή