ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών - «Φρούριο» η Βουλή - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών - «Φρούριο» η Βουλή - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν
EUROKINISSI

Συμφωνία των Πρεσπών - Όλες οι ειδήσεις: Οι φορείς που αποτελούν την «Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας», συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών με νέα συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη (24/1) στις 18:00 το απόγευμα έξω από την Βουλή, χωρίς εξέδρες και ομιλητές, οπότε και θα ψηφίζεται η Συμφωνία των Πρεσπών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην ΕΣΗΕΑ, εκπρόσωποι του φορέα «Ανένδοτος Αγώνας για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία», της «Επιτροπής για διενέργεια δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών» και των Παμμακεδονικών Οργανώσεων, ζήτησαν ευθέως από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, να αναλάβει ευθύνες και πρωτοβουλίες, ώστε να μην επικυρωθεί η Συμφωνία που χαρίζει όνομα, γλώσσα και ταυτότητα στα Σκόπια.

«Αστακός» η Αθήνα για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Στους δρόμους θα βρίσκονται σήμερα 1.500 αστυνομικοί για να διασφαλίσουν ότι η διαδικασία ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών θα ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και πως δεν θα υπάρξουν εντάσεις στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Από βράδυ της Τετάρτης (23/1), σε κλοιό ασφαλείας έχουν βρεθεί το Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και η Βουλή.

Την Πέμπτη (24/1) πρωί, γύρω από το Σύνταγμα θα στηθούν τέσσερις φραγμοί με κλούβες –στα λουλουδάδικα, στην Ηρώδου Αττικού, στο Ζάππειο και στη Βασιλίσσης Όλγας.

Ουσιαστικά, μπροστά στην είσοδο της Βουλής στη Βασιλίσσης Σοφίας θα δημιουργηθεί μια νεκρή ζώνη που δεν θα επιτρέπει στους συγκεντρωμένους να φτάσουν μέχρι το κτήριο.

Την ίδια ώρα, θα υπάρχουν διπλές διμοιρίες στα σκαλοπάτια δεξιά και αριστερά στον Άγνωστο Στρατιώτη ενώ αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θα περιπολούν μέσα στον Εθνικό Κήπο.

Αυξημένες θα είναι και οι περιπολίες γύρω από τα Εξάρχεια για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν μικροεστίες έντασης μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών.

Διαβάστε επίσης:

Συμφωνία των Πρεσπών: Αυτοί πουλάνε τη Μακεδονία - Δείτε τη λίστα με τα ονόματα

Γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών θα βάλει την Ελλάδα σε περιπέτειες

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Παράλληλα, λόγω των σημερινών συναθροίσεων που θα πραγματοποιηθούν τις απογευματινές ώρες στην Πλατεία Συντάγματος και στην περιοχή των Αμπελοκήπων, θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης και διακοπή της κυκλοφορίας) στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.λπ.) καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας (Πρεσβεία Η.Π.Α, κόμβος Λ. Αλεξάνδρας-Κηφισίας).

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφεύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της ανωτέρω περιοχής, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου

Στα σύνορα οι αγρότες - Θα αποκλείσουν το τελωνείο του Προμαχώνα για τη Μακεδονία

Νέα μπλόκα ετοιμάζουν οι αγρότες του νομού Σερρών για σήμερα Πέμπτη, με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή των Ελλήνων.


Οι αδέσμευτοι αγροτικοί σύλλογοι καλούν όλους του αγρότες να συμμετέχουν σε κινητοποίηση. Οι αγρότες ενωμένοι στέλνουν το δικό τους μηνυμα για τη Μακεδονία και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Oι αγροτικοί σύλλογοι θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη στις 14:00 στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, στον Λευκώνα και από εκεί θα κατευθυνθούν στο τελωνείο του Προμαχώνα με στόχο τον συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου ως ένδειξη διαμαρτυρίας.




Σχετικές ειδήσεις